REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Lopetegui uoči Dinama: Rezultat u Seville je bio nerealan jer je utakmica bila jako teška. Sutra će biti još teža

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.02.22. | 18:59

Trener Seville najavio uzvrat protiv Dinama, Andalužani brane 3:1 prednost s Pizjuana...

Nakon zanimljive press konferencije trenera Željka Kopića koji se pomalo neočekivano obrušio i na neke svoje kritičare, vrijeme je za Španjolce. Nakon što je trener Plavih potvrdio kako će Dinamo biti bez petorice važnih igrača za Sevillu, danas poslijepodne pred novinare su stali i predstavnici kluba iz Andaluzije. Na pressici je sudjelovao trener Lopetegui i iskusni Fernando koji je vež tri sezone član španjolskog velikana.

Posve je jasno da je Sevilla u ovom susretu favorit za prolaz dalje. Imaju 3:1 iz prve utakmice i neprocjenjivu vrijednost znanja o tome koliko Dinamo može biti neugodan ako ga se prerano otpiše. Okusio je to prošle sezone Mourinho sa Spursima prosuvši dva gola prednosti iz Londona, pa je posve sigurno kako opuštanja neće biti.

U takvom, opreznom tonu je prošla i današnja pressica. Trener Lopetegui je pohvalio Plave…

“Znamo koliko je Dinamo opasan i za sve njegove velike pobjede poput one protiv Tottenhama, Atalante ili Villarreala prije par sezona. Tu su i Oršićevi golovi. Tu su još Petković, Jurić i Emreli. Znamo kako Dinamo igra, imaju jasnu ideju kako stvarati šanse i već u Sevilli su pokazali koliko su ozbiljna ekipa i da je rezultat bio nerealan jer je utakmica bila jako teška. Sutra će biti još i teža.”

Iako je Dinamo prostudiran uzduž i poprijeko, Sevilla u svom kapetanu vidi nit vodilju. Ivan Rakitić bi svojim suigračima mogao biti od presudne važnosti.

“Rakitić jako dobro poznaje i Dinamo i stadion i atmosferu koja nas čeka. Njegovo iskustvo puno toga donosi ekipi, ali što se tiče utakmice neće imati puno drukčiju ulogu nego inače. Svi će morati biti na maksimumu i dati sve od sebe da dođemo do cilja što će biti iznimno teško."

Lopetegui ne vjeruje da će se Dinamo nešto posebno mijenjati u odnosu na prvi susret otprije tjedan dana..

“Mislim da će oni igrati isto kao i u Sevilli. Oni u svakoj utakmici igraju na pobjedu, izlaze visoko i traže igru i loptu te će intenzitet i agresivnost biti još veći nego u prvoj utakmici. No, ako mi odigramo onako kako možemo i znamo, iskontrolirat ćemo Dinamo.”

S druge strane, Fernando je ponovio sve ono što smo čuli kod Lopeteguia. Dodao je kako ih je Dinamo poprilčno namučio u prvom susretu i da smatra kako ih podjednako paklenih 90 minuta čeka i sutra.

Podsjetimo, Dinamo sutra na terenu sigurno neće moći računati na Lauritsena, Andrića, Perića, Ivanušeca i naravno – Ademija. Problema s ozljedama ima i Sevilla. U Zagrebu vjerojatno neće nastupiti Martial, ali ni Lamela te Rekik. Ipak, ti izostanci će biti relativno bezbolno nadomješteni rezervama koje čine poprilično dugu i kvalitetnu klupu kod drugoplasirane momčadi La Lige.

Europska liga, playoff za 1/8 finala

Četvrtak, 24. veljače

Dinamo – Sevilla (18.45)

Lazio – Porto (18.45)

Olympiakos – Atalanta (18.45)

Real Sociedad – RB Leipzig (18.45)

Betis – Zenit (21.00)

Braga – Šerif (21.00)

Napoli – Barcelona (21.00)

Rangers – Borussia Dortmund (21.00)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

 


Tagovi

Julen LopeteguiSevillaDinamo ZagrebEuropska liga

Ostale Vijesti