Lokomotiva svladala Belupo i nastavila puhati za vratom Hajduku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.03.20. | 19:21

Odlična utakmica Tomićevih mladića.

Lokomotiva je u prvoj poslijepodnevnoj utakmici nadjačala Slaven Belupo 3:0 i tako, s utakmicom više, stigla na dva boda do Hajduka kojeg sutra čeka vječni derbi s Dinamom na Poljudu.

Prvih 10 do 15 minuta nije bilo previše uzbuđenja. Nemanja Glavčič je imao slobodan udarac koji je prošao visoko iznad gola, te Mario Tolić jedan poluopasan ubačaj.

U 18. minuti je Fran Karačić pogodio vratnicu fenomenalnim udarcem izdaleka iskosa. Kao strijela je prohujala bomba sa preko dvadesetak metara, no goste je spasio okvir gola.

Odmah potom u 19. minuti Mario Tolić je pucao iz slobodnog udarca nezgodno, no Ježina je uz malo poteškoća taj udarac ukrotio.

U 24. minuti od sljedeće sezone igrač Dinama Lirim Kastrati nije uspio iskoristiti veliku grešku Ježine, no vratar Farmaceuta se iskupio obranom i održao aktivan rezultat za svoj sastav.

U 28. minuti odlična akcija nekoliko igrača Lokomotive koja je okončala pokušajem Tucija, no Ježina je i ovaj put bio na mjestu.

Prvu priliku je Slaven skrojio u 32. minuti, no Grbić brani pokušaj Jeffrena. No osam minuta poslije su mogli povesti. Krstanović se odlično snašao nakon što je primio loptu Jeffrena, okrenuo se i pucao, no Grbić je opet spasio gol.

Zadnja minuta prvog poluvremena donijela je situaciju u kojoj je Kastrati pao u sukobu sa Godom, no sudac Pejin nije dosudio najstrožu kaznu.

 

 

U prvoj minuti drugog poluvremena su u istoj akciji opasno pokušali Uzuni i Marković, no bez uspjeha. 50. minuta donosi pokušaj Tolića s poludistance, no Ježina i to brani.

Rezultat 0:0 je trajao do brzinske ''odrade'' Lokomotive u kojoj su u dvije minute riješili pitanje protivnika. Karačić se lijepo oslobodio čuvara na desnom krilu i centrira nisko, Tuci nije stigao na loptu, ali ona se odbija do Uzunija koji udarcem s poludistance u kut Grbićevog gola postavlja 1:0. bilo je to u 59. minuti.

 

 

Samo dvije minute kasnije je 2:0. Lijepa akcija završila je tako da je pronađen Tolić loptom Kastratija pred golom, no uklizao je Jeffren, ali sve što je mogao napraviti jest ugurati loptu u vlastitu mrežu.

 

 

U 75., 79. i 89. minuti su solidne situacije imali Kastrati i dva puta Atiemwen, no konačnih 3:0 došlo je u 92. minuti. Mikulić je jedan ubačaj zaustavio rukom, te je sudac Pejin opravdano pokazao najstrožu kaznu za igrače trenera Gorana Tomića. Udarac s bijele točke u gol je pretvorio Mario Budimir.

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Ivo GrbićAntonio JežinaGoran TomićMario BudimirLirim KastratiDerbiHNLSlaven BelupoLokomotiv

Ostale Vijesti