4 Sports/Privatna arhiva
4 Sports/Privatna arhiva

Lokomotiva prodala svog napadača za milijunski iznos u MLS!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 07:20

Posljednjeg dana prijelaznog roka u američkom MLS-u, Lokomotiva je prodala Ibrahima Aliyua

Posljednjeg dana prijelaznog roka u američkoj MLS ligi, Lokomotiva je dogovorila sve detalje oko transfera Ibrahima Aliyu (21) u Dynamo Houston!

Američki klub izdvojio je nešto više od dva milijuna eura odštete za napadača koji je prije tri godine stigao iz Nigerije za simboličan iznos od 50 tisuća eura a na preporuku Mathiasa Chage. U ovoj sezoni Aliyu je upisao 26 nastupa za Lokomotivu u HNL-u, zabivši pritom 6 golova uz dvije asistencije. Zanimljivo, napadač kao da se specijalizirao za velikane s obzirom na to da je u ovoj sezoni zabio dva gola Dinamu, tri Hajduku te sjajne škarice Osijeku na Gradskom vrtu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Zagrebu je transfer u ima Houston Dynama finiširao njihov glavni operativac Pat Onstad, dok su igračeve interese zastupali Dženis Mujičić iz agencije “4 Sports” koja se brine i o karijeri Stipe Biuka te Marko i Niko Naletilić.

Prema informacijama Germanijaka, tih 2,1 milijun eura odštete čini Aliyuev transfer šestim najvećim izlaznim transferom Lokomotive nakon Šimića, Grbića, Ivanušeca, Majera i Brozovića odnosno treći najveći ulazni transfer u povijest Houston Dynama. Više od Aliyu izdvojili su za Ferreiru (3,91 milijuna eura) i Albertha Elisa (2,2).

Napadač će još neko vrijeme ostati u Zagrebu te samostalno trenirati dok ne sredi sve formalnosti oko radne vize za SAD.



Tagovi

Lokomotiva ZagrebDynamo HoustonMLSHNLNK LokomotivaIbrahim AliyuHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti