Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Lokomotiva na Kranjči protiv Istre 1961: Mogu li Puljani protiv potentnih Lokosa?(GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 09:00

Utakmica počinje u 18:55

Lokomotiva i Istra 1961 su prošlu sezonu, barem njen kraj, proveli uz izgrižene nokte. Pitanje ostanka u ligi je gotovo pa tradicija u Puli, dok su Lokosi, koji poznaju i puno bolje plasmane, jedva preživjeli u HNL-u, ponajviše zahvaljujući stručnjaku za krizne situacije, Samiru Toplaku.

Ove godine pak puno ambiciozniji domaćin. Lokomotiva je možda prodala Roka Šimića, no to ih nije pokolebalo da s relativno skromnim rosterom otvore sezonu na kvalitetan način. Uostalom, imaju sedam bodova u tri odigrana kola, što je učinak ravan Rijekinom. Hajduk primjerice ima isti broj bodova, ali i utakmicu više. Najzanimljivije "ime" ekipe u ovom trenutku je svakako ono Lukasa Kačavende, osamnaestogodišnjeg veznjaka koji je zabio u 3:2 pobjedi protiv Dragovoljca.

Što se Istre tiče, nakon sjajne predsave protiv Dragovoljca, njihova igra je opet pala. Trenutno su pri dnu tablice, svega tri boda, ali i samo tri utakmice. Koliko Puljani mogu ove sezone, najbolje će se vidjeti baš danas poslijepodne, Lokomotiva je idealan suparnik za Bandea i društvo. Na Kranjčevićevoj bodove svakako mogu uhvatiti

(2.20) LOKOMOTIVA (3.4) – ISTRA 1961 (3.3)

Jučer poslijepodne, ususret prvim utakmicama petog kola, održane su i press konferencije. Čabraja mora biti zadovoljan do sad prikazanim, bodovi i igra momčad su za svaku pohvalu..

“Stanje ekipe je dobro, oporavila su se dva ozlijeđena igrača, tako da imamo više igrača koji konkuriraju u sastavu. Odgođeno 4. kolo protiv Rijeke nije nam znatno štetilo jer imali smo ozbiljnu utakmicu u Grčkoj s Panathinaikosom. Po onom što smo gledali, Istra je vrlo ozbiljna ekipa", oprezan je Čabraja.

“Imaju brz protok lopte, žele igrati, žele se nadigravati s protivnikom i mislim da nas očekuje vrlo teška utakmica. Vjerojatno ćemo krenuti sa sličnim sastavom, no na klupi ćemo nešto izrotirati, tako da što se tiče sastava i formacije, nikakvih značajnih promjena neće biti“ zaključuje trener Lokosa.

S druge strane, trener Garcia iz Pule šalje poruke respekta. Jasno mu je da putuje na noge jednoj neuzgodnoj ekipi koja je na svom stadionu uzimala bod ili bodove i jačima od Istre 1961…

"Očekuje nas snažan protivnik. Imaju jake i brze igrače, mlade i talentirane, generalno su vrlo dobar tim. Što se tiče naših igrača, ja sam od prvog dana jako zadovoljan s igračima i njihovim radom. Naporno treniraju, daju sve od sebe i vrlo su profesionalni. Tjedan iza nas je bio vrlo težak zbog iznimnih vrućina, no dečke mogu samo pohvaliti jer su zaista dali sve od sebe" zaključuje španjolski stručnjak.

(2.20) LOKOMOTIVA (3.4) – ISTRA 1961 (3.3)



Tagovi

HNLNK LokomotivaIstra 1961najava 1.HNL

Ostale Vijesti