Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Ljubičić: "Bila je ludnica doma dok su juniori pucali 11-erce. Transfer? Znate kako to ide, ali dio je istina..."; Soldo: "Moramo ozbiljno shvatiti ove utakmice"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 14:43

Mladi Vatreni spremni su za svoje nove izazove

Mladi hrvatski reprezentativci spremaju se ugostiti Izrael 23. ožujka, a zatim ići u goste 28. ožujka igrati protiv Engleske na stadionu Craven Cottage.

"Super je opet biti na okupu. Bila je veća pauza, moramo maksimalno ozbiljno shvatiti ove dvije utakmice. Ipak je to priprema za Euro i dobri su protivnici. Idemo se maksimalno ozbiljno pripremiti i odraditi utakmice kako spada", rekao je igrač Kölna Nikola Soldo.

Njegov Köln teško je izgubio od jake Borussije Dortmund u 25. kolu Bundeslige. Poraženi su 6:1, a Soldo je bio na klupi cijelu utakmicu.

"Dortmund je jaka ekipa, ali ne smijemo si dopustiti tako težak poraz. Nije bio naš dan. Super je doći ovdje i opustiti se uz prijatelje, pričati svoj jezik i uživati. Uvijek tvrdim da imamo sjajnu generaciju koja može puno napraviti."

Zeljko Hladika/PIXSELLZeljko Hladika/PIXSELL


Golgeter Marin Ljubičić, bivši napadač Hajduka, stigao je posljednji na okupljanje, taman na vrijeme, nakon što je sinoć opet zabio u dresu LASK-a. No ne krije da je imao i padova otkako je u Austriji.

"Na početku je bilo odlično, krenuo sam dobro, pa sam dobio crveni karton koji me zeznuo. Onda je došla stanka s golovima, pala je forma, kao i cijela ekipa. No, u zadnje dvije utakmice dva moja gola, mogu biti zadovoljan i treba samo tako nastaviti", rekao je Ljubičić te dodao:

"Prihvatili su me dobro. Sve je krenulo kako treba. Rekao bih da je dobar period otkako sam otišao."

Povezuje ga se već s mnogim klubovima, Sportingom, Benficom... Pitanje je gdje će i hoće li uopće otići

"Znate kako to ide, ima dio istine, dio neistine, kao uvijek, ali gode takvi napisi sigurno, pogotovo napadaču."

"Moramo se pripremiti najbolje što možemo. Ovo nam je posljednja priprema za Europsko prvenstvo koje dolazi na ljeto."

Jasno, pratio je uspjeh juniora Hajduka u Ligi prvaka mladih, on je bio dio generacije koja je ispala na penale, no sada su njegovi nasljednici napravili korak više.

"Iskreno, ne čujem se s njima, oni su mlađi, nismo se toliko podudarali u treninzima i ostalom, ali... Što reći? Gledao sam. Ponos. Doma kod mene je bila ludnica kad su bili penali. Sad u Nyon protiv Milana koji je možda favorit, ali nadamo se pozitivnom i da se ide to osvojiti", rekao je Ljubičić.




Tagovi

Marin LjubičićNikola SoldoEuro U21Hrvatska U21

Ostale Vijesti