Action Images / John Sibley Livepic
Action Images / John Sibley Livepic

Liverpool predstavio novog sportskog direktora za post-Kloppovu eru: "Pravi je za ključne odluke"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.03.24. | 18:41

Edwards je uvjeren da je Hughesov dolazak prvi korak u izgradnji post-Kloppove ere

Liverpool je potvrdio imenovanje Richarda Hughesa za novog sportskog direktora. Hughes, koji je ovog mjeseca najavio da će napustiti svoju ulogu tehničkog direktora Bournemoutha na kraju sezone, službeno će preuzeti svoju novu dužnost 1. lipnja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Michael Edwards, nedavno imenovan za izvršnog direktora Fenway Sports Groupe, imao je dugogodišnju želju raditi s Hughesom jer imaju profesionalni i osobni odnos koji traje više od 20 godina budući da su radili zajedno tijekom Hughesove igračke karijere u Portsmouthu. Kada je Julian Ward prošlog ljeta napustio ulogu Liverpoolovog sportskog direktora, Edwards je bio iznenađen što Hughes nije bio jedan od kandidata s kojim će razgovarati vlasnici kluba.

“Nevjerojatno sam ponosan što mi se nudi ova prilika. Liverpool je jedinstven klub i zahvalan sam što sam dobio priliku služiti mu u ovom svojstvu,” rekao je Hughes za klupsku web stranicu.

“Ljudi s pravom govore o bogatoj povijesti kojom se ovaj klub može pohvaliti, ali sadašnjost i budućnost su ono što me stvarno oduševljava. To će biti moj posao, radeći s Michaelom i vodeći nogometni operativni tim koji već postoji, plus šire osoblje u AXA Training Centeru, donositi dobre odluke. To je zapravo ono što posao podrazumijeva: morate donositi dobre odluke koje povećavaju izglede za tim koji pobjeđuje i uzbuđuje navijače. To je ono što je Liverpool dobro radio jako dugo vremena."

Edwards je uvjeren da je Hughesov dolazak prvi korak u izgradnji post-Kloppove ere.

"Svima je jasno da će Jürgen ostaviti nasljeđe na kojem se može graditi, a u Richardu imamo pravu osobu koja će donositi ključne odluke i ponuditi vodstvo koje će nas odvesti naprijed u svijetlu budućnost", rekao je Edwards za klupsku web stranicu i dodao: “Poznajem ga pola svog života u profesionalnom i osobnom svojstvu i on je apsolutno netko tko utjelovljuje najbolje vrijednosti Liverpool FC-a. Potpuno mu vjerujem. Ima izvanrednu sposobnost prosuđivanja i ima iskustvo u donošenju pametnih odluka koje donose dobrobit organizacijama koje predstavlja."

Bivši škotski reprezentativac upisao je više od 300 nastupa u karijeri, uglavnom za Portsmouth i Bournemouth. Rođen je u Glasgowu, međutim odrastao je u blizini Milana i igrao je u omladinskim pogonima Atalante prije nego što je prešao u akademiju Arsenala. Opisuju ga kao 'hodajuću knjigu kontakata' koja 'zna svakoga u nogometu'. Na koncu ove sezone Anfield napušta Jurgen Klopp koji je vodio "Redse" od 2015. godine osvojivši osam trofeja pri čemu Ligu prvaka (2019) i englesko prvenstvo (2020).

(g)



Tagovi

LiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti