REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Liverpool: „Europska liga? Hvala, ali ne hvala“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 09:36

Postoji i druga strana medalje, a koja bi mogla biti izrazito nepovoljna za Kloppa. Naime, realna je mogućnost da ostane bez Premier lige, pa onda zažali što se kockao u Europskoj ligi jer bi Anfield napustio bez trofeja.

Da se radilo o četvrtfinalu Lige prvaka, to bi zasigurno bilo znatno drugačija priča. U tom slučaju bi Jürgen Klopp, kao , primjerice i Pep Guardiola i Mikel Arteta dva dana ranije, poslao na teren udarnih 11, luđački ih motivirao i natjerao u 'crveno'. Ovako je Nijemac iskombinirao sastav, misleći kako će mu igrači s inače manjom minutažom uzvratiti povjerenje i izvojevati konkurentan rezultat, a ovako je naletio na talijanski uragan koji je njega i njegove igrače otpuhnuo s terena, osiguravši si relativno lagodnu priču u uzvratu u Bergamu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Klopp je ostavio na klupi Mohameda Salaha, Dominika Szoboszlaija i Andyja Robertsona, pa ih onda uveo na poluvremenu, dok je Luisa Diaza uveo u 60. minuti, samo da bi stvari krenule još lošije po Liverpool koji je u drugom poluvremenu inkasirao još dva pogotka.

Navijači Liverpoola možda su se i nadali kako bi finale Europske lige u Dublinu 22. svibnja bio savršen rastanak s Kloppom, ali teško će do toga doći.

„Jako loša utakmica s naše strane. Bože, kako smo bili loši. Bili smo svugdje i nigdje, vezni red nam je bio raširen lijevo i desno“, rekao je njemački trener nakon ogleda pa onda i branio svoj stav da izmiješa momčad.

„Znao sam da će me dočekati ovo pitanje ako izgubimo, ali tako je kako je. Jedan od razloga zašto bi sve isto napravio je taj da ako želimo biti dobri u nastavku sezone, moramo rotirati“, dodao je Klopp i tako jasno poručio koliko ga interesira osvajanje Europske lige u usporedbi s penjanjem na premierligaški tron.

Ovako nešto je bilo i za očekivati – nakon što je Liverpool remijem 2-2 na Old Traffordu skliznuo s prvog mjesta domaće lige prepustivši ga Arsenalu, Klopp je odlučio sve karte baciti na prvenstvo, vjerojatno računajući da će nadmetanje u Ligi prvaka iscijediti Arsenal i Man. City.

Postoji, međutim, i druga strana medalje, a koja bi mogla biti izrazito nepovoljna za Kloppa. Naime, realna je mogućnost da ostane bez Premier lige, pa onda zažali što se kockao u Europskoj ligi jer bi Anfield napustio bez trofeja.

Kako god, Nijemac je svoju odluku donio i sada mora živjeti s njom. Liverpool je sve karte bacio na – Premier ligu. (pz)



Tagovi

Europska ligaJurgen KloppLiverpool

Ostale Vijesti