Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Noć u kojoj je radio zasvirao na Anfieldu: Sky, Eurosport i Calciomercato dali Pašaliću istu ocjenu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 08:52

Najveće pohvale dobili su dvostruki strijelac Scamacca te trenera Gasperini.

Četvrtak je europskom nogometu ponudio brojna iznenađenja. Nije bilo puno onih koji su predviđali pobjedu Rome protiv Milana na San Siru u Europskoj ligi, mnoge je iznenadila i sterilnost Viola u Plzenu gdje nije bilo pogodaka, ali svakako je najveće iznenađenje večeri bila uvjerljiva pobjeda Božice na Anfieldu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tri komada utrpali su Gasperinijevi učenici Liverpoolu. Iako je domaći sastav imao svoje prilike te je lopta pretežno bila u njihovim nogama, gosti su praktički sve svoje prilike realizirali pa tako s 3-0 slavili na stadionu koji mnoge momčadi 'sam' pobijedi. No, You'll never walk alone nije preplašio momke iz Bergama, oni su slijedili trenerove zamisli do posljednjeg detalja te su na kraju došli do pobjede koja uzvrat čini pukom formalnošću.

Prva dva pogotka zabio je Scamacaa (38., 60.), da bi onda u 83. minuti konačan rezultat postavio Pašalić. Ederson je pucao, indisponirani Kelleher kratko odbio, a hrvatski reprezentativac sjajno je ispratio akciju pa onda pogodio izbliza.

Zanimljivo, na Rezultatima je Pašalić s 8.1 bio najbolje ocjenjeni igrač utakmice, dok je na Sofascoreu kraj Marijevog imena stajala ocjena 7.7. Ista kao i kod De Ketelaerea i nešto manja od one koju je dobio Scamacca.

Što se tiče stranih medija, talijanski Sky, potom Eurosport te za kraj Calciomercato dali su istu ocjenu hrvatskom veznjaku ofenzivnih sklonosti – 7.5.

„Neumorni metronom Božice te netko tko je ove večeri sjajno odgovarao postavci igre Atalante. Pogodak za 3-0 je samo šlag na kraju njegove sjajne predstave, još jedne od brojnih ove sezone u kojoj igra sjajan nogomet“, opisali su iz Eurosporta izvedbu Marija Pašalića.

Pašalić je protiv Liverpoola upisao 236 nastup u svim natjecanjima, a nakon što je u četvrtak bio precizan, sljedeći put kad zatrese mrežu bit će mu to jubilarni 50. pogodak u dresu Božice. Na vječnoj ljestvici po broju nastupa za klub trenutno je na 15. mjestu, dok od stranca više nastupa od njega u crno-plavom dresu imaju samo kapetan Marten De Roon (336, 2015.-2016., 2017. - ?), Glenn Strömberg (272, 1984.-1992.), Remo Freuler (260, 2016.-2022.) i Papu Gomez (252, 2014.-2021.). (I.A.S.)



Tagovi

Gian Piero GasperiniAtalantaMario PašalićItalijaSerie AEuropska liga

Ostale Vijesti