Reuters
Reuters

Livakoviću, je li stiglo vrijeme? Courtoisu prijeti izbivanje s terena do osam mjeseci

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 14:25

Belgijski vratar ozlijedio se na treningu. Sumnja se u puknuće prednjih križnih ligamenata

Očajne vijesti za Real Madrid. Thibaut Courtois napustio je današnji trening Los Blancosa, a liječnici sumnjaju u puknuće prednjih križnih ligamenata što bi značilo da belgijskog golmana na terenima ne bi bilo barem osam mjeseci, a možda i duže budući da oporavak od takve ozljede traje duže za igrače njegove konstitucije. Konačni sud o težini njegove ozljede donijet će magnetska rezonanca, no prve prognoze madridskih liječnika ne djeluju optimistično, javljaju Španjolci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ako se potvrde najcrnije sumnje, Courtois će odmah biti podvrgnut operaciji i oporavku. Real Madrid u prvom kadru ima još samo jednog vratara, Ukrajinca Andrija Lunina kojeg se spominjalo u kontekstu potencijalnih odlazaka iz kluba. No, sada će morati preuzeti ulogu 'jedinice', a Real Madrid se mora okrenuti tržištu i pronaći još jednog elitnog vratara koji će mijenjati Courtoisa u tekućoj sezoni ili barem do same završnice iste.

Kao prvi 'pick' spominje se David De Gea, donedavni vratar Manchester Uniteda, a danas slobodni igrač koji je svojevremeno bio velika želja Realove uprave, transfer u Madrid već je bio dogovoren za zadnji dan ljetnog prijelaznog roka 2015., ali je propao 'pet do 12' zbog birokratske greške. Kao drugo ime spominje se Alex Meret iz Napolija, no za njegove usluge Real Madrid trebao bi izdvojiti između 40 do 50 milijuna eura. Privlačno ime je i ono Kepe Arrizabalage kojeg želi dovesti Bayern, a u ovim trenucima ne možemo se ne prisjetiti 'bombe' koju je u svibnju objavio Defensa Central, portal blizak Real Madridu, koji je naveo da Los Blancosi žele dovesti Dominika Livakovića iz razloga koji se upravo dogodio - kako bi na klupi imali prvoklasnog vratara i dostojnu zamjenu belgijskoj hobotnici.

Konkretnije informacije o cijelom 'slučaju Courtois' saznat ćemo kroz idućih nekoliko dana.

Real Madrid prvu utakmicu sezone igra 12. kolovoza u 21.30 kada gostuje kod Athletic Bilbaa, a na vratima Los Blancosa stajat će Lunin. (nr)



Tagovi

Real MadridDominik LivakovićThibaut Courtois

Ostale Vijesti