Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Livaković otkrio što mu je Modrić rekao uoči odlaska u Fener, ali i pojasnio zašto je odabrao turski klub

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.12.23. | 14:31

U velikom intervjuu za turski Sporx, hrvatski vratar osvrnuo se na dolazak u Tursku, tamošnju ligu i igrače

U velikom intervjuu za turski Sporx Dominik Livaković je otkrio kako je došlo do transfera u Fenerbahçe, kako se snašao u turskom velikanu, ali i što mu je prilikom odlaska u Tursku rekao Luka Modrić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Sport je za mene bio strast od malih nogu. Sjećam se da sam s prijateljima igrao nogomet na zadarskim ulicama, u školi i koristio svaku priliku za igru…Da mogu, trenirao bih 10 sati dnevno. U početku sam počeo igrati košarku jer je Zadar bio poznat po košarci, ali ljubav prema nogometu je prevagnula. Što se tiče moje obitelji, da, oni jako cijene obrazovanje, ali rano su primijetili moju strast i predanost nogometu. Uvijek su mi bili nevjerojatna podrška.”

Otkrio je i što su mu suigrači iz reprezentacije rekli na prelazak u Fener.

„Moji prijatelji u reprezentaciji su bili jako sretni kada su čuli da sam prešao u Fenerbahçe. Skoro svi su mi slali čestitke. Razgovarao sam s Lukom Modrićem prije transfera. Modrić mi je rekao kako bi Fener bio odličan za mene, da se radi o velikom klubu s vrlo bogatom poviješću. Luku poznajem dugo i jedan je od mojih najbližih prijatelja“.

Kako se odvijao proces transfera, je li tražio dopuštenje od Dinama?

„Transferi su jedna od najvažnijih odluka u karijeri igrača. Bilo mi je jako važno razmotriti sve aspekte prije nego što napravim potez. Što se tiče Dinama, jako poštujem klub i važnu ulogu koju je igrao u mom razvoj kao igrača. Dinamo je ispoštovao moju želju da odem u Fener“.

Povezivao se s Galatasarayjem i Saudijskom Arabijom. Zašto Fener?

„Fenerbahçe se istaknuo iz nekoliko razloga. Bio sam jako impresioniran klupskim planovima za budućnost, njihovom posvećenošću uspjehu i njihovom strašću za igrom. Ideja da igram pred navijačima Fenerbahçea bila mi je jako privlačna.”

Opisao je i prvu utakmicu u dresu turskog velikana.

„Prva utakmica koju sam igrao pred navijačima Fenerbahçea bila je nevjerojatna. Čuo sam priče o nevjerojatnoj atmosferi koju prave navijači, ali doživjeti to iz prve ruke bilo je nešto sasvim drugo. Neizmjerna podrška navijača tijekom svih 90 minuta natjerala me da shvatim težinu odgovornosti koju nosi igranje za ovaj klub“.

S njime između ostalih igraju Duško Tadić i Edin Džeko. Kaže da mu je to olakšalo prilagodbu.

„Džeko, Tadić i Zajc bili su nevjerojatno gostoljubivi od samog početka. Također, igrači iz Turske i drugih zemalja također su bili vrlo gostoljubivi. Jako sam im zahvalan na tome“.

Tajna njegovih uspješnih nastupa na Svjetskom prvenstvu i u penalima?

„Hvala vam što cijenite moj nastup na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da je uspjeh u nogometu, posebno u stresnim situacijama kao što su jedanaesterci, kombinacija mnogih čimbenika. Pripreme, fokus, podrška, analiza i iznad svega, ljubav prema igri, želja da predstavljam svoju zemlju i želja da učinim naše navijače ponosnima… To me tjera da budem bolji bez obzira na izazove“.

Kazao je i da jedva čeka derbi s Galatasarayjem.

„Naš cilj je uvijek biti na vrhu i boriti se za prvenstvo. Nedvojbeno postoji pritisak na nas da osvojimo prvenstvo, ali taj pritisak koristimo kao motivaciju. Jako se dobro fokusiramo na svaku utakmicu. Uvijek ciljamo na najbolje rezultat. Pokušat ćemo ostvariti naše ciljeve nastavljajući ovaj pristup“, podvukao je Livaković u intervjuu za Sporx.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FenerbahçeDominik LivakovićLuka Modrić

Ostale Vijesti