Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Livaković je statistički najbolji golman lige, jedinica Osijeka puše mu za vratom

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 27.04.21. | 09:44

Vratar Bijelo-plavih ove sezone je sačuvao praznu mrežu na čak 18 utakmica.

HNL je ušao u samu završnicu, Dinamo je na korak do obrane naslova, no za titulu će se morati boriti do kraja jer im Osijek još uvijek puše za vratom.

Dinamo, osim što ima najviše bodova, također je i zabio najviše golova, što je u neku ruku logično, dok je druga Gorica, a tek treći Osijek, koji ima uvjerljivo najboljeg strijelca lige, Mierez 20 golova. No, kad se gleda obrana i broj primljenih golova tu su lideri Bijelo-plavi, koji su u 31 kolo primili tek 22 gola, dok su Modri s utakmicom manje 24 puta vadili loptu iz svoje mreže.

Zasigurno je jedan od najzaslužnijih za tako granitnu obranu vratar Osijeka Ivica Ivušić, koji je u ovoj sezoni praznu mrežu sačuvao čak 18 puta. No, unatoč tom sjajnom dosegu Ivušić je sa 76 posto obranjenih udaraca “tek” na drugom mjestu, dok je lider prvenstva Dominik Livaković sa 77 posto obrana. Treći na ovoj listi je golman Rijeke Ivan Nevistić koji brani 71 posto udaraca na svoj gol.

Zanimljivo, vodeći u ovoj statističkoj koloni je golman Hajduka Lovre Kalinić, koji je na 78 posto obranjenih udaraca, ali on ima upola manje odigranih utakmica od konkurencije.


Tagovi

Ivica IvušićDominik LivakovićLovre KalinićIvan Nevistić

Ostale Vijesti