Liga povratnika: Ovih 12 igrača su se vratili u HNL kao velika pojačanja

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 14.02.18. | 10:08

Pojačanja ili spašavanje karijere?

Zimski prijelazni rok u Hrvatskoj službeno završava sutra pa je moguće da ćemo u posljednjim satima domaćeg mercata vidjeti neko novo pojačanje u našim prvoligašima. No, kako je prvenstvo već počelo, tako su klubovi više-manje dogovorili sva važnija pojačanja.

Bilo je tu dosta zanimljivih dolazaka u HNL klubove, a zimski prijelazni rok su obilježili povratnici u domaći nogomet. Zabilježili smo ih čak 12, a većina njih će biti velika pojačanja za svoje nove/stare klubove.

Mijo Caktaš (Hajduk – Rubin)

Ovaj 25-godišnji veznjak bio je ponajbolji igrač Hajduka prije nego je u siječnju 2016. otišao u Rubin Kazan za milijun eura. No, ruski klub ima problema s financijama pa ga je napustilo dosta igrača, među njima i Caktaš, a Splićani su ga doveli kao najveće pojačanje ove zime. Da će pomoći Hajduku Caktaš je pokazao u prvoj utakmici protiv Cibalije kada je postigao gol i pokazao dobru igru.

Josip Brezovec (Šerif – Slaven Belupo)

Odlično je Brezovec igrao u moldavskom Šerifu, ali se s 31 godinom odlučio na povratak u Hrvatsku i to u Slaven Belupo gdje je igrao u sezoni 2011./12. Prije toga je bio u Dinamu, Varteksu i Belišću, a iz Slavena je otišao u Rijeku koja ga je prvo posudila u talijansku Speziju da prodala u Šerif.

Marin Leovac (PAOK – Rijeka)

Otišao je Leovac iz Rijeke u PAOK u ljeto 2015. godine za 1,3 milijuna eura, a sada se vratio na posudbu do kraja sezone. Leovac je upisao ove sezone 10-ak nastupa za momčad koja se bori za naslov grčkog prvaka, ali se vratio u Rijeku kako bi pokušao izboriti nastup na SP-u u Rusiji i bit će veliko pojačanje za momčad Matjaža Keka.

Filip Dangubić (Celje – Rijeka)

Ne radi se o klasičnom povratniku jer se Dangubić u Rijeku vratio s posudbe u Celje, ali vrijedi istaknuti kako se ovaj 22-godišnji napadač istaknuo sa 6 golova i 2 asistencije u slovenskom prvenstvu te sada konkurira za prvu momčad Rijeke. Uz to je, što je rijetkost za Kekovu momčad, rođen u Rijeci.

Goran Milović (Chongqing Dangdai Lifan – Osijek)

Bivši kapetan Hajduka s 29 se godina vratio iz Kine u HNL i pojačao je zadnju liniju Osijeka. Milović je karijeru počeo u Splitu odakle je 2012. prešao u Hajduk gdje je proveo četiri godine. U Kinu je otišao prije dvije godine za 1 milijun eura, a sada je posuđen Osijeku do kraja sezone

Igor Bubnjić (Udinese – Inter)

Svojedobno je Bubnjić bio jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Karijeru je počeo u Slaven Belupu odakle je, s 19 godina, za 1,5 milijun eura otišao u Udinese. Želio ga je tada i Dinamo, ali nije želio platiti toliko odštetu. Ima Bubnjić upisana 22 nastupa u Serie A, došao je i do 2 nastupa za hrvatsku seniorsku reprezentaciju, ali u zadnje vrijeme nije igrao pa se odlučio vratiti u HNL.

Ivan Čeliković (Škendija – Inter)

Čeliković je karijeru počeo u Hajduku, ali nije došao dalje od mlađih kategorija splitskog kluba. Nakon toga je uslijedio put dalmatinskim klubovima – Konavljanin, Dugopolje, Solin, pa opet Konavljanin da bi 2012. otišao u Inter. Lani je iz Zaprešića prešao u Škendiju, a nakon godine dana u Albaniju ovaj 28-godišnji lijevi bočni se vratio u Inter.

Goran Roce (Xanthi – Istra 1961)

Roce je prava legenda Istre iz koje je odlazio i vraćao se u nekoliko navrata. Rodom iz Pule, ovaj 31-godišnji krilni napadač je iz matičnog kluba odlazio u austrijski Waidhofen iz kojeg je 'skoknuo' do švedskog Orgrytea te se po prvi put vratio u Istru. Slično je bilo i s odlaskom u Žminj pa kasnije preko Splita u Osijek, a sada se u Istru vratio iz grčkog Xanthija.

Franjo Prce (Lazio – Istra 1961)

Još jedan iz plejade mladih hrvatskih igrača koji su rano odlučili otići u Italiju, a tamo se nisu snašli. Prce je iz juniora Hajduka otišao u Lazio, slijedile su posudbe u Salernitanu i Bresciju, a sada ga je rimski klub posudio Istri. Prce ima 22 godine i igra na poziciji stopera.

Andrej Kerić (United Victory – Istra 1961)

Kerić ima 32 godine, a svoju je karijeru uglavnom proveo u Češkoj. Sada već daleke 2008. godine ovaj je napadač iz Cibalije otišao u Slovan, uslijedila je Sparta i Teplice da bi 2014. otišao u luksemburški Dudelange. Uslijedile su slovačke Michalovce, a posljednji klub prije Istre bio je United Victory s egzotičnih Maldiva.

Josip Krznarić (Levaida – Istra 1961)

Ovaj 25-godišnji veznjak je karijeru počeo u Ilovcu, a nakon Karlovca, Lučkog i Bistre, uputio se u slovenski Zlate Moravce. Lani se priključio estonskom klubu Levadia, a ove zime se vratio u Hrvatsku.

Ivica Džolan (Fjolnir – Rudeš)

Nekadašnji Dinamov junior, Džolan je preko Zagreba, Lučkog, Rudeša i Osijeka lani došao do islandskog Fjolnira. Tamo se zadržao manje od godine dana, a sada se nada da će s 29 godina biti stup obrane Rudeša.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ivica DžolanJosip KrznarićAndrej KerićFranjo PrceGoran RoceIvan ČelikovićIgor BubnjićGoran MilovićFilip DangubićMarin LeovacJosip BrezovecMijo Caktaš

Ostale Vijesti