REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Lepizig nakon utakmice protiv Cityja odao priznanje Gvardiolu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 08:21

Lijepa gesta njemačkog kluba.

Manchester City upisao je i drugu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka. Nakon slavlja protiv Crvene zvezde, prvaci Europe slavili su na gostovanju kod RB Leipziga s 1-3. Bio je to još jedan dvoboj koji je protekao u dominaciji engleske momčadi, ali tri boda osigurali su tek u završnici susreta pogocima Alvareza i Dokua. Cijelu utakmicu za City je odigrao Joško Gvardiol, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gvardiol je odigrao još jednu odličnu utakmicu za Manchester City, a s obzirom na to da ga je ždrijeb spojio s bivšim klubom, iz kojeg je proteklog ljeta prešao u Englesku, čelnici Leipziga odlučili su mu zahvaliti na svemu što je učinio za klub te su mu darovali skulpturu crvenog bika.

Ideja Nijemaca bila je da mu prigodan poklon uruče uoči dvoboja, kako bi zaradio još jedne ovacije domaće publike, ali prema pisanju njemačkih medija, Pep Guardiola stopirao je tu ideju jer je želio da hrvatski reprezentativac zadrži maksimalan fokus na važnu utakmicu.

Gvardiol je u Leipzigu proveo dvije sezone, odigrao 87 utakmica i postigao pet pogodaka. Iako su ga Nijemci Dinamu u konačnici platili 36,8 milijuna eura, višestruko im se isplatilo jer su ga za 92 milijuna eura prodali u Manchester City. (I.M.)




Tagovi

Liga prvakaRB LeipzigLeipzigManchester CityJoško Gvardiol

Ostale Vijesti