Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Leovac odigrao svoje zadnje minute na Gradskom vrtu?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 12:00

Lijevi bek Osijeka ima ugovor koji se automatski produžuje u slučaju određenog broja nastupa pa su na Gradskom vrtu povukli ručnu. Međutim, problem je i istek ugovora Mariu Jurčeviću...

Bilo bi pretenciozno zaključiti kako se Osijek odrekao Marina Leovca. Igrača s takvim iskustvom, znanjem i profesionalnim pristupom bio bi pravi luksuz odreknuti se. Ipak, činjenica je kako Leovca sve manje ima na mapi osječke igračke križaljke. U nastavku sezone propustio je Rijeku zbog kartona, igrao je protiv Varaždina i Lokomotive, te dvadesetak minuta protiv Istre. I dok je Goricu odgledao s klupe, protiv Dinama i Hajduka njegovo ime nije pronašlo put do službenog zapisnika.

Niti promjena trenera nije utjecala na status iskusnog lijevog beka koji je prema svemu sudeći odigrao svoje u Gradskom vrtu. A razlog je zapravo vrlo jednostavan. Marin Leovac ima ugovor koji mu automatski garantira produženje pod identičnim uvjetima u slučaju da dosegne određenu brojku nastupa. Kako je Leo sasvim blizu te brojke, u klubu su povukli “ručnu”.

I to je sasvim legitimno razmišljanje sportskog sektora Osijeka koji poprilično kreše budžet što se uostalom moglo vidjeti na prijelaznom roku. A nema tu niti zle krvi jer, kako saznajemo, sportski direktor prije nekog vremena odradio je razgovor s bivšim reprezentativcem u kojem mu je objasnio kako stvari stoje.

Neslužbeno saznajemo da je Osijek bio spreman ponuditi novi ugovor, ali pod znatno izmijenjenim uvjetima u skladu s novom politkom kluba ali to Leovcu jednostavno nije odgovaralo. On je profesionalno primio odluku kluba, nastavio trenirati i ispunjavati sve svoje obaveze i čeka kraj sezone. Ima tu još nekoliko nastupa “lufta” i nije isključeno da bi Leovac mogao odigrati još pokoju oproštajnu minutu, ali to bi trebalo biti to.

Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest vijest kako je Marin Leovac bio i u nekim kombinacijama da se vrati u Maksimir već ove zime. No, Ante Čačić na toj poziciji forsira Roberta Ljubičića a u talonu ima Bočkaja odnosno Perkovića i Ristovskog kojima lijevi bek nije primarna pozicija ali mogu to pokriti pa ta ideja nije zaživjela.

U međuvremenu, Leovac se posvetio obavezama na Akademiji HNS-a gdje bi ovo ljeto trebao dobiti A licencu koja mu omogućava da može nastaviti s trenerskim poslom. Navodno mu jako dobro ide u školskim klupama pa se ne bi čudili da ubrzo osvane kao dio nečijeg stožera, prve stepenice prema samostalnoj karijeri. Možda kod Nenada Bjelice s kojim je sjajno surađivao u Beču, Zagrebu i Osijeku

No, do tada ima još vremena jer čini se kako Marin Leovac ne namjerava okačiti kopačke o klin. Unatoč tome što će u ljeto navršiti 35. godina - ovih nekoliko nastupa u proljetnom dijelu HNL-a pokazalo je da ima još dinamita u nogama.

Problem za Osijek mogao bi nastati na kraju sezone jer i Mario Jurčević ima ugovor koji istječe s posljednjim danom lipnja te bi se moglo dogoditi da Borimir Perković krene spremati novu sezonu bez lijevog beka. Iako Kulešević silom prilika ima “zmiju u džepu”, čini se kako će morati odvažiti se na pojačanje na toj poziciji… Ili će se odvažiti pa dati priliku Ivanu Cvijanoviću za kojeg je još bivši trener tvrdio da ima veliku perspektivu, a koji bi uskoro trebao upisati prve minute nakon ozljede križnih ligamenata. Ako je orijentacija na mlade snage, onda se Cvijanović idealno uklapa u taj koncept.



Tagovi

Marin LeovacNK OsijekHNL

Ostale Vijesti