Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Leko: "Znao sam da će doći dan kada ću postati trener Hajduka"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 18:27

Novi trener Bijelih danas je prestavljen na Poljudu

Ivan Leko novi je trener Hajduka, matičnog klub u kojem je kao igrač debitirao sa 17 godina. Kao igrač je osvajao Kup i dva naslova prvaka, a nakon inozemne trenerske karijere vraća se u Split.

„Ovaj trenutak je baš poseban, emocionalan. Krenuo sam u nogomet u Hajduku, znao sam da će doći taj dan kada ću postati trener Hajduka. Jako sam sretan i puno se veselim, nadam se da nas čeka puno lijepih stvari. Puno je stvari koji se mogu napraviti. Činjenica je da je Hajduk u posljednje dvije godine napravio ogroman napredak u svemu. Od prvog dana ćemo naglasak staviti na energiji, emociji i strasti i sve što budemo radili od danas pa nadalje bit će s tim naglaskom. Nadam se da će naši navijači uživati kada budu gledali naše utakmice“, rekao je Leko u svojoj prvoj izjavi nakon potpisa ugovora s Bijelima koji traje do ljeta 2025. godine.

Otkrio je i što je presudilo njegovom dolasku u Hajduk.

„Moram to kazati, ali presudio je predsjednik koji je od prvog razgovora i kontakta u meni probudio tu neku iskru kad je praktički bilo nemoguće bilo razmišljati da bi mogao postati trener Hajduka. Svidio mi se taj način gledanja i enormna ambicija te vjera da se sa svojim radom može sve napraviti. Pokušati nešto napraviti sa svojima. Netko će reći ti si lud, to je nemoguća misija, a ja volim izazov. Jednostavno se tome puno veselim.“

S momčadi kreće na pripremama u Novigradu.

„Svi mi volimo pričati da volimo napadački i hajdučki igrati. To su priče koje možemo prodavati. Ja volim energiju, dobar nogomet i to ćemo nastojati od svakog treninga. Respekt svima, ali vjera u nas. Normalno. Bit će velikih stvari i pobjeda, bit će i poraza što je sport. Ali mi obećajmo jednu pozitivnu priču", zaključio je Leko. (km)



Tagovi

HajdukIvan Leko

Ostale Vijesti