REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Leki izmiče naslov, ali mogao bi osvojiti Kup, Biliću poražen na gostovanju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 15:15

Hrvatski treneri u Kini su imali zanimljivo poslijepodne

Od prošle zime kineska liga bogatija je za dva hrvatska trenera. Slaven Bilić zasjeo je na klupu Bejing Gouana, a Ivan Leko preuzeo je Shanghai Port. Ova dva trenera imaju respektabilno inozemno iskustvo, možda i najrespektabilnije od svih svih hrvatskih klupskih trenera, a svoje znanje došli su prenijeti i Kinezima. Tamošnja liga stravično je izgubila na financijskoh moći i pedigreu koji su imali proteklih godina kada su davali basnoslovne ugovore igračima iz europskih liga.

Oba trenera natječu se u ligi za prvaka, a Lekina momčad danas je slavila protiv Shenzena rezultatom 3:1 i nalaze se na drugom mjestu na tablici Super lige. Poveli su u devetoj minuti preko Liua Zhuruna, a osam minuta kasnije izjednačio je Acheampong. U drugom poluvremenu do novog vodstva Port dolazi na asistenciju Oscara nekadašnjeg Chelseajevog veznjakau 62. minuti. Asistenciju brazilskog veznjaka iskoristio je Shenyuan Li za 2:1, a konačni rezultat od 3:1 postavio je Oscar u 69. minuti golom iz penala.

Bila je to četvrta utakmica bez poraza u posljednjih pet utakmica za Lekinu momčad, ali jedan poraz bi mogao biti ključan u borbi za naslov. Shandong Taishan im bježi sedam bodova, a taj jedan poraz upisali su baš protiv njih. U posljednjem kolu nastupaju upravo protiv njih, a dotad imaju još četiri utakmice pa se i naslov čini daleko. Ipak, plasirali su se u finale Kupa gdje će igrati protiv Shandonga 4. siječnja.

Bilićeva momčad s druge strane daleko je od borbe za naslov, a danas su upisali poraz na gostovanju kod Guangzhoua od 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Deng Henwen u 40. minuti. Bilićev Bejing trenutno je na šestom mjestu s 28 bodova.



Tagovi

Ivan LekoSlaven Bilić

Ostale Vijesti