Legenda Oranja: Nakon pola sata utakmice okrenuo sam na seriju

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.11.19. | 12:33

Nizozemska je izborila Euro, no način nije zadovoljio ukuse javnosti.

Nizozemska je sinoć odigrala lošu utakmicu protiv Sjeverne Irske te na kraju izvukla mršavih 0:0, što im je bilo dovoljno za plasman na Euro.

Međutim, situacija je mogla poći po zlu da je Steven Davies u prvom dijelu realizirao kazneni udarac, ali nije i Oranje su odradile svoj zacrtani cilj. U cijeloj utakmici nisu praktički stvorili niti jednu izglednu priliku, iako su u drugom dijelu u potpunosti kontrolirali utakmicu.

No, mnogi ne žele gledati tako loš nogomet od reprezentacije koja je uvijek bila pojam za lijepu igru. Jedan od kritičara takvih prezentacija je i legendarni Marco van Basten, koji bi kod Koemanove momčadi želio vidjeti više avanturizma.

„Nakon pola sata domaće utakmice protiv Sjeverne Irske okrenuo sam na Netflix jer mi se nije ni malo svidjelo to što gledam“, izjavila je legenda Ajaxa i Milana za FOX Sports.

„Nogomet gledam jer ga volim, a ne zato što moram gledati, jer u tom slučaju radije radim nešto drugo. Sinoć samo gledao jer sam znao da moram sjediti tamo“.

„Sjeverna Irska je momčad protiv koje moraš pokazati inicijativu, a mi počnemo oprezno. U takvim utakmicama moraš od starte krenuti drugačije, bolja si momčad s boljim igračima“, zaključio je van Basten.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marco van BastenEuro 2020Kvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti