Peter Powell/Reuters
Peter Powell/Reuters

Legenda Liverpoola ponudila rješenje za situaciju oko Superlige

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.04.21. | 15:53

Smatra da su navijači Liverpoola naivni.

U osamdesetima i devedesdetima, jedan od najboljih nogometaša Liverpoola bio je John Barnes koji je za klub skupio preko 400 nastupa, prokomentirao je cijelu situaciju u vezi Superlige.

Podsjetimo, elitistička skupina od 12 klubova odlučila je osnovati svoju Superligu kao pandan UEFA-inim natjecanjima, no njihova ideja počela se rasipati nakon što je šest engleskih klubova odlučilo napustiti taj projekt, da bi ih danas slijedili Inter, Milan te Atletico Madrid.

Kod Liverpoola je cijela situacija dosegla neke problematičnije granice, navijači su se odricali kluba, skidali zastave sa slavne tribine Kop na Anfieldu, igrači su zajednički reagirali preko tweeta Kapetana Hendersona, što je ipak isprovociralo poniznu reakciju klupskog vodstva.

Nešto ranije danas, vlasnik Redsa John Henry objavio je video isprike navijačima, igračima te stožeru, no to nije spriječilo najzagriženije da putem raznih kanala zatraže njegov odlazak i napuštanje njima omiljenog kluba.

Barnes ne smatra da će se navijači tako brzo riješiti klupskog vlasnika.

"Urušavanje Superlige mnogi vide kao pobjedu navijačkog pokreta i većina želi da svi koji su bili uključeni u njeno osnivanje odu, ali Barnes razmišlja drugačije. "Ako su navijači Liverpoola nezadovoljni i žele da Henry napusti klub, kome bi ga prodali? Nekome tko ima još više novca? Što misle, na koji način je ta osoba stekla novac? Stekla ga je tako što je ulagala u stvari koje se njoj isplate i vrate, neka ne budu naivni", rekao je, a potom i ponudio neku vlastitu viziju rješenja cijele sporne situacije.

"Jedini način da iskontroliramo ono što se događa u nogometu je da uvedemo salary cap koji ćemo stalno nadzirati, preispitivati i dorađivati. Premiership mora biti uređen tako da svi počnu s iste točke i da svi mogu potrošiti istu količinu novca", zaključio je Barnes.


Tagovi

LiverpoolEuropska Superliga

Ostale Vijesti