Propast Superlige
Propast Superlige

Povukli se Inter, Atletico i Milan, ostala još samo tri kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.04.21. | 13:31

Objavili su službena priopćenja.

Nastavljen je trend koji su započeli engleski klubovi jučerašnjim izlaskom iz Super lige. Nogomet je posljednjih 48 sati doživio možda najveću krizu u povijesti, koju su na kraju okončali oni koji su je i započeli.

Danas su izalazak iz natjecanj potvrdili Inter, Atletico i Milan koji su javnost o tome obavijestili priopćenjima.

"Potvrđujemo da Inter više nije dio projekta Superlige. Uvijek želimo navijačima pružiti najbolje nogometno iskustvo, a inovativnost i inkluzivnost dio su naše srži od osnutka kluba. Vjerujemo da nogomet, kao i svaki drugi sektor, mora stalno težiti poboljšanju svojih natjecanja i zadržati uzbuđenje među navijačima svih dobnih skupina diljem svijeta, unutar financijske održivosti. S takvom vizijom, veselimo se što ćemo i dalje zajednički raditi sa svim institucijama i dioničarima za bolju budućnost sporta koji svi volimo", napisali su Nerazzuri.

Nešto prije Perišićevog i Brozovićevog kluba priopćenjem se oglasio madridski Atletico.

"Upravni odbor Atletica sastao se u srijedu te želimo obavijestiti Superligu i ostale osnivače o odluci da ne formaliziramo svoje sudjelovanje u projektu. Atletico je u ponedjeljak donio odluku zbog okolnosti koje danas ne postoje. Za klub je esencijalan sklad sa svim skupinama koje čine našu crveno-bijelu obitelj, a pogotovo navijačima. Prva momčad i trener izrazili su zadovoljstvo ovom odlukom jer razumiju da je sport važniji od svih drugih kriterija", rekli su iz kluba za koji nastupaju Šime Vrsaljko i Ivo Grbić.

Da stvar bude pred konačnim raspadom pobrinuo se Milan u popodnevnim satima objavom priopćenja u kojem potvrđuju svoj izlazak iz Super lige.

"Prihvatili smo pozivnicu za sudjelovanjem projektu Super lige s iskrenom namjerom da dostavimo najbolje moguće europsko nogometno natjecanje za navijače diljem svijeta i u najboljem interesu našeg kluba i navijača. Promijene nisu uvijek lagane, ali evolucija je nužna za napredak i strukture europskog nogometa su evoluirale kroz vrijeme. Ipak, zabrinuti glas navijača diljem svijeta bio je jasan o Superligi, a Milan mora biti osjetljiv na glasove onih koji vole ovaj predivni sport. Nastavit ćemo naporno raditi da bismo osigurali održivi model za nogomet", stoji u priopćenju Rossonera.

Tako su u priči ostali još Juventus, Real Madrid i Barcelona. Potonji su najavili da će o svemu odlučiti navijači. Čelnik Stare dame Agnelli najavio je odlazak s direktorske funkcije u klubu nakon ovog debakla, a Realov Perez se još grčevito bori da se plan igranja Superlige ostvari.


Tagovi

Atletico MadridInterEuropska Superliga

Ostale Vijesti