REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Lautarov projektil nije bio dovoljan Interu za prolazak Liverpoola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 22:47

Način na koji je Liverpool u prvom dijelu pod kontrolu stavio utakmicu u kojoj je Inter morao hvatati dva pogotka prednosti je za nogometne udžbenike

Gledajući kako se stvari raspliću na Anfieldu u prvom poluvremenu uzvratne utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Intera, na um je pao engleski izraz 'game managament'. Način na koji je Liverpool pod kontrolu stavio utakmicu u kojoj je Inter morao hvatati dva pogotka prednosti je za nogometne udžbenike. Nije tu bilo ni s od spektakla, Redsi su sterilizirali talijanskog protivnika u prvih 45 minuta, osobito je sjajan posao odrađivao stoperski par Virgil Van Dijk-Joel Matip koji nije dao nikakvu šansu sastavu Simonea Inzaghija, a tek su u par minuta drugog dijela gosti prodisali i uspjeli stići do pogotka i utješne pobjede od 1:0.

Do prve izglednije prilike je trebalo pričekati do 31. minute kada je Liverpool bio blizu vodstva. Alexander-Arnold je ubacio, a Matip je bio najviši u skoku, no njegov udarac glavom je odsjeo na gredi. Odmah nakon toga uslijedio je novi pokušaj glavom, a ovog puta se Van Dijk pronašao u prilici. Pucao je Nizozemac, ali se ispriječio Škriniar, odbivši loptu u korner prije nego je ona odsjela u mreži.

Inter se prvi puta javio tek u 41. minuti. Calhanoglu se primio izvođenja slobodnjaka s desne strane, uputio je turski veznjak udarac prema vratima Liverpoola, a pokušaj mu je zaustavio Alisson.

Nastavio je Liverpool bezbrižno živjeti i na startu drugog dijela, iako se gard Talijana promijenio. Odlučili su zaigrati žustrije i konkretnije, ali je opet Liverpool prvi zaprijetio. Nakon duge akcije, lopta je stigla u Salahov posjed – Egipćanin je naciljao donji lijevi kut Handanovičevog gola i od pogotka ga je spriječila stativa.

Onda je nakon sat vremena igre Liverpool počeo gubiti kontrolu. Lautaro Martinez je varkom izbacio dvojicu igrača iz igre te pucao pored gola. Tri minute kasnije, ipak je spomenuti igrač stigao do pogotka. Do tada sjajni Matip je krivo predao loptu koja je stigla do Martineza. Napravio je ofenzivac Intera korak, dva s lijeve strane van kaznenog prostora. Okuražio se odapeti i smjestio loptu u suprotne rašlje za prednost Intera.

Martinezov pogodak pogledajte OVDJE

Taj gol je prebacio momentum na gostujuću stranu, pojurili su igrači talijanskog kluba odmah i po drugi gol, samo da bi ih već minutu kasnije ohladio Alexis Sanchez. Čileanac je nesmotrenim startom na Fabinhu zaradio drugi žuti karton, ostavivši suigrače da se do kraja bore s igračem manje na terenu.

Sanchezov start pogledajte OVDJE

Isključenje je, to se jasno vidjelo, obeshrabrilo Inzaghijeve igrače koji kao da su prestali vjerovati da mogu uhvatiti produžetke na Anfieldu. Reagirao je i Jürgen Klopp, osvježio je momčad što mu je donijelo stabilnost u igri iz prvog poluvremena. Međutim, Salah se svojski trudio da se upiše među strijelce. U 75. minuti je ponovno opasno pucao i ponovno ga je od gola dijelila stativa.

Posljednji dio utakmice protekao je u blagoj dominaciji igrača u crvenim dresovima, pokušali su i do izjednačenja, međutim rezultat se do kraja više nije mijenjao. Liverpool je opravdao status favorita i sasvim zasluženo se plasirao među osam najboljih sastava Lige prvaka.

Dodajmo i kako je Brozović odigrao 75 minuta, dok je Perišić odigrao svih 90 minuta za poraženi sastav.


REZULTATI 1/8 FINALA LIGE PRVAKA:

Utorak, 8. ožujka

Bayern – Salzburg (1:1) 7:1

Liverpool – Inter (2:0) 0:1


Srijeda, 9. ožujka

Manchester City – Sporting (5:0)

Real Madrid – PSG (0:1)


Utorak, 15. ožujka

Ajax – Benfica (2:2)

Manchester United – Atletico Madrid (1:1)


Srijeda, 16. ožujka

Juventus – Villarreal (1:1)

Lille – Chelsea (0:2)


Tagovi

Liga prvakaLiverpoolInterLautaro MartinezMohamed Salah

Ostale Vijesti