REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Lautaro s dva pogotka okrenuo Cremonese, Torino gubio 2:0 pa izborio bod s dva pogotka u tri minute

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 20:19

Brozović, zbog ozljede, nije sudjelovao u pobjedi Nerazzurra, dok je Vlašić odradio 90 minuta na gostovanju u Empoliju.

Cremonese i dalje čeka na svoju prvu pobjedu ove sezone u Serie A. Doduše, kad je već takva situacija, nije da su mnogi vjerovali da baš protiv Intera mogu do sva tri boda, ali kad je David Okereke postigao pogodak za 1:0 u osmoj minuti, sigurno je u Cremoni bilo onih koji su pomislili da bi danas mogao pasti Inter. Ipak, to se nije dogodilo.

Nerazzurri su preokrenuli i u konačnici zasluženo slavili rezultatom 2:1. Lautaro Martinez je prvo zabio u 21. minuti. Džeko je sjajno potegao iz voleja nakon kornera gostiju, domaći čuvar mreže kratko odbija njegov udarac, a na pravom mjestu u pravo vrijeme je Interov napadač s brojem 10 na leđima.

Inter je u prvih 45 minuta bio toliko dominantan da je pravo čudo da se mreža domaćina nije još pokoji put zatresla. Gosti su imali 69 posto loptu u svojem posjedu, uputili su ukupno 20 (!) udaraca na gol (šest u okvir gola), imali su čak 10 kornera, devet opasnih ubačaja sa strane, ali… Cremonese je izdržao.

Bilo je samo pitanje vremena kad će domaći sastav pokleknuti, razlika u kvaliteti bila je jednostavno prevelika. Inter je u nastavku nastavio silovito pritiskati, a ključan trenutak se na kraju dogodio u 65, minuti.

Džeko je sjajnom loptom pronašao Martineza, on je tukao isprve, iz okreta, a lopta potom dira Vasqueza, potpuno mijenja svoj smjer i na kraju završava u mreži. Spretno i sretno, ali i potpuno zasluženo. Do kraja utakmice Inter je čak 30 puta zapucao na gol domaćina, stoga je ovaj poraz, za budućeg člana Serie B, nešto sasvim prihvatljivo.

S ova tri boda, Inter se privremeno popeo na drugo mjesto Serie A. Vodeći Napoli, koji ima utakmicu manje, ima čak 10 bodova više, što znači da će Inzaghiju i njegovim izabranicima trebati pravo malo čudo kako bi prestigli Hviču, Victora i ostatak društva koji ove sezone igra senzacionalno.

Spomenimo kako je prije ogleda Cremonesea i Intera odigrana utakmica između Empolija i Torina. Domaćin je vodio s 2:0, pogotke su postigli Luperto (37.) i Marin (69.), ali je Jurićeva momčad u završnici utakmice smogla snage i stigla do boda.

Prvo je Ricci na asistenciju Schuursa zabio za smanjenje u 82. minuti, da bi stasiti napadača Sanabria, tri minute kasnije, na dodavanje Mirančuka, zabio za 2:2.

Za goste je svih 90 minuta na terenu proveo Nikola Vlašić, dok je kod domaćina Marko Pjaca utakmicu odgledao s klupe.

U posljednjoj utakmici dana su snage odmjerili Atalanta i Sampdoria. Domaći sastav je rutinski slavio, nakon 90 minuta je na semaforu stajalo 2:0, a pogotke su zabili Maehle (42.) i fenomenalni Lookman koji igra u sjajnoj formi (57.). Mario Pašalić je u igru ušao u 68. minuti, a da je bio malo precizniji, radio je mogao zasvirati u 90. minuti kad je opasno tukao glavom. (I.A.S.)



Tagovi

Lautaro MartinezInterCremoneseSerie A

Ostale Vijesti