REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Lautaro nakon gola za pobjedu: "Momčadski duh je bitan, to sam imao i s Argentinom"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 23:39

Gradski obračun otišao je na stranu Nerazzurra.

Inter je minimalnim slavljem od 1-0 potvrdio prošlotjednu pobjedu protiv Milana i s ukupnih 3-0 plasirao se u finale Lige prvaka, prvo nakon 2010. godine kada su, predvođeni Joseom Mourinhom s klupe, osvojili naslov prvaka Europe.

Pobjedu je Nerazzurrima osigurao Lautaro Martinez golom u 74. minuti, kada je vrlo jakim udarcem svladao dotad odličnog Mikea Maignana.

"Mnogo je povijesti u ovom dvoboju, napravili smo izvrstan posao u obje utakmice. Naša snaga je u timskom duhu, to sam imao i s Argentinom na Svjetskom prvenstvu. Dao sam svoj primjer suigračima, ako smo svi na istoj strani, sve je lakše. Zaslužili smo ovakvu večer", sumirao je dojmove Lautaro za Sky Sport Italia.

Finale se igra 10. lipnja u Istanbulu, a protivnik će biti bolji iz sutrašnjeg uzvrata na Etihadu između Manchester Cityja i Real Madrida. Nema sumnje da će nastup u finalnoj utakmici biti dodatan motiv Lautaru i suigračima.

"Svaki put kad izađem na teren, pokušavam dati sve od sebe i pomoći suigračima. Znali smo da imamo veliku priliku ući u finale, a sada smo tamo. Finala se uvijek igraju jako, dat ćemo sve od sebe da to napravimo najbolje što možemo", poručio je napadač Intera.

Zadovoljstvo nije krio ni trener pobjednika Simone Inzaghi.

""Shvatit ćemo sljedećih dana što smo postigli. Uvijek smo vjerovali u to, čestitam momcima na izvanrednom putu. Od siječnja do danas odigrali smo četiri derbija i sve smo dobili, zasluženo uživamo u ovoj večeri“. (I.M.)




Tagovi

InterMilanLiga prvakaLautaro Martinez

Ostale Vijesti