REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

VIDEO Lautaro čekirao kartu za Istanbul, Inter je u finalu Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 16.05.23. | 22:49

Inter je slavio minimalnim rezultatom, a svi koji nose na sebi crno-plave boje slavit će do sitnih jutranjih sati!

Kad se zbroje dojmovi iz dvaju milanskih derbija, nogometaši Intera su se potpuno zasluženo plasirali u finale Lige prvaka gdje će čekati boljeg iz ogleda Manchester Cityja i Real Madrida. Golovi Džeke i Mhitarjana iz prvog ogleda pokazali su se ključnima, Nerazzurri su u drugoj utakmici sačuvali svoju mrežu netaknutom, da di onda još u 74. minuti Lautaro zabio za minimalnu pobjedu, ujedno i četvrtu njegovog Intera protiv Milana ove sezone. Nerazzurima će ovo biti četvrto finale Lige prvaka i prvo od one kultne 2010. godine kad su pod vodstvom Josea Mourinha osvojili trostruku krunu (prvenstvo, Coppa Italia, Liga prvaka). Inzaghiju to neće poći za rukom, ali kad bi u finalu Kupa svladali Fiorentinu, a onda još i Olimpijski stadion Ataturk napustili uzdignutih ruku, nema sumnje da bi ovu sezonu okrakterizirali jednom od najboljih u klupskoj povijesti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U sjajnom prvom poluvremenu nedostajali su samo golovi, baš kao što je malo nedostajalo da ono što je Inter napravio Milanu u prvom ogledu, sada Milan napravi Interu.

Već u 5. minuti je sjajno s oko 35 metara (a možda i nešto više!) odapeo Theo Hernandez. Školski je ‘poklopio’ loptu Francuz, ona se poput metka penjala, a ukopanog Onanu na liniji spasili su centimetri. Da je kojim slučajem udarac ponajboljeg lijevog beka na svijetu išao u okvir gola, bila bi to ‘bomba’ sezone, a Kamerunac bi sigurno bio matiran budući da je i ovako pokušaj kapetana Rossonera ispratio samo pogledom.

Prvu stopostotnu priliku na utakmici vidjeli smo u 11. minuti. Bila je to jedna brza akcija po lijevoj strani, Tonali se sjajno ušuljao u 16-erac ‘domaćina’, kao na pladnju servirao priliku za Diaza, ali Španjolac, koji je bio potpuno usamljen na kojih 11 metara po sredini, tuče u Onanu. Kako je udario loptu, Diaz je krenuo slaviti, ali je Onana pročitao gdje bi mogao ići njegov prizemni udarac te je u konačnici uspio uhvatiti ‘živu loptu’. Bila je to sjajna obrana jedinice Intera!


Te dvije prilike dale su naslutiti da će Rossoneri danas imati glavnu riječ, ali Nerazzurri su se potom pribrali te je do kraja poluvremena najveću ocjenu od svih igrača na terenu zaslužio Mike Maignan.

Odnedavno nova jedinica Les Bleusa je prvo u 13. minuti izvrsno obranio udarac Barelle, da bi onda refleksno reagirao na pokušaj Džeke iz 39.minute čime je sačuvao mrežu netaknutom. Dijamantov udarac glavom ujedno je bio i najopasniji Interov pokušaj u prvih 45 minuta, s tim da je minutu prije pokušaja devetke Intera na suprotnoj strani opasno zaprijetio Rafael Leao s kojim je Milan neka sasvim druga momčad. Portugalac je živuća opasnost, a iako s dugim ekstremitetima više izgleda kao MMA borac nego nogometaš, u svakom njegovom potezu je vidljivo da se vodi instinktom te da je on jedan od onih rijetkih igrača koji, kad mu je dan, može sam riješiti utakmicu.

Do kraja poluvremena većih prilika nije bilo, s tim da je na terenu od 44. minute bio Marcelo Brozović koji je zamijenio ozlijeđenog Mhitarjana.

U prvih 20 minuta u nastavku prilika nije bilo. Čak ni poluprilika! Utakmica se ‘umrtvila’, Nerazzurri su uživali u takvom raspletu događaja, a njihov dvostruki blok ni u kojem trenutku nije djelovao kao da može puknuti. Imali su Rossoneri nešto veći posjed lopte, ali bilo je to prilično jalovo prebacivanje lopte s jedne strane na drugu. Pokušavali su pronaći nekakvu pukotinu u obrani ‘domaćina’, ali Darmian, Acerbi i Bastoni su danas izgledali kao Barzagli, Bonucci i Chielini iz najboljih dana.

I kako to obično biva, kad se jedna momčad nada golu, a baš ništa konkretno ne radi da ga postigne, druga to kazni! Nedugo po ulasku u igru, Lukaku se našao između dva igrača Milana na kojih 11 metara, obrana nije uspjela otkloniti, već je Belgijac uspio sjajno progurati lotpu do Lautara koji potom prizemnim udarcem matira Maignana koji u ovoj situaciji nije najbolje zatvorio prvu vratnicu – 1-0

Pogodak kapetana Intera za vodstvo pogledajte OVDJE (Arenasport)

Lautrao je tako utabao put Nerazzurra prema finalu Lige prvaka, a kad bi kojim slučajem njegova momčad otišla još korak dalje protiv boljeg iz ogleda Cityja i Real Madrida, s punim pravom bi Argentinac mogao očekivati da će u izboru za Zlatnu loptu naći svoje mjesto među prva tri. Uostalom, koliko često viđate da netko osvoji Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka u istoj sezoni?

Do kraja utakmice većih prilika nije bilo, Rossoneri nisu uspjeli zabiti ni počasni pogodak, a to u prijevodu znači da je samo Bayern uspio ove sezone u Ligi prvaka zabiti na Giuseppe Meazzi.

Drugog finalista Lige prvaka saznat ćemo sutra nakon što na Etihadu dugu utakmicu odigraju Manchester City i Real Madid. Prvo poluvrijeme u Madridu završilo je rezultatom 1-1, a hoćemo li gledati još jedno hrvatsko finale (Modrić – Brozović) ili će pak veznjak Intera biti jedini Hrvat u finalu, saznat ćemo ove srijede.



Inter – AC Milan 1-0

Strijelci: 1-0 Martinez (74., Lukaku)

Stadion: Giuseppe Meazza, gledatelja:

Sudac: Clément Turpin

Žuti kartoni: Thiaw, Tonali, Krunić, Tomori (Milan) Barella, Lautaro (Inter)

Crveni kartoni:/

Inter (3-5-2): Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Mhitarjan (44. Brozović), Calhanoglu, Barella (84. Gagliardini), Dimarco (66. Gosens) – Lautaro (84. Corea), Džeko (66. Lukaku)

AC Milan (4-2-3-1): Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez – Krunić, Tonali – Messias (76. Saelemaekers, Diaz (76. Origi), Leao – Giroud



Tagovi

InterLiga prvakaLautaro Martinez

Ostale Vijesti