REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Laporta: "Cinizam Real Madrida je neprihvatljiv, imamo razmirice s Nikeom, tko kupi Messijevu salvetu - neka je donese u Barçin muzej"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 10:30

Intervju Laporte za španjolski medij izazvao je mnogo bure u španjolskoj, ali i globalnoj nogometnoj javnosti.

Predsjednik španjolskog prvaka Barcelone Joan Laporta u petak je dao kontroverzni intervju za španjolski RAC1. Svi svjetski mediji prenijeli su izjavu oko organizacije Superlige, no Laporta je u intervjuu dao još mnogobrojne 'bombastične' izjave, koje se odnose na odnos s najvećim rivalom Real Madridom, ali i najvećim sponzorom Barcelone, Nikeom. Najviše 'bure' pobudio je napad na najvećeg rivala koji je optužio Barcelonu da surađuje sa tehničkom sudačkom organizacijom

"Madriđani se ne ponašaju dobro. Prakticiraju cinizam koji je neprihvatljiv, posebno kada znamo da su suci radili po instrukcijama Madriđana zadnjih 70 godina, ali i kada vidimo na koji je način Real Madrid došao do pobjede nad Almerijom".

Osvrnuo se i na odlazak trenera Xavija i dolazak novog šefa stručnog stožera...

"Xavi se odrekao ugovora za iduću sezonu koji mu pripada. To je dostojanstveno. Pokazuje koliko voli Barcelonu. Rekao je da je motiviraniji nego ikad, da se osjeća oslobođeno i apsolutno vjerujem u to. Xavijeva zamjena? Deco (sportski direktor Barcelone op.a.) marljivo radi na dovođenju najboljeg trenera za Barcelonu. Guardiola? On ima ugovor sa svojim klubom i poštuje ga. Znam njegov pristup životu".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neki tvrde kako je rješenje za spas Barceloninih financija preoblikovanje u sportsko dioničko društvo.

"Isključujem tu opciju. Za mene čak niti Bayernov model nije najbolji. Klub pripada članovima i nikome drugome. Mediji propagiraju financijsku katastrofu, a ako ove godine ostvarimo planirani proračun, okončat ćemo ovo financijski mračnije razdoblje. Klub smo preuzeli ogromnim dugovima, sada smo ih maksimalno smanjili. Prošlu sezonu završili smo s pozitivnim brojkama, trebali bismo i ovu. Od sponzora godišnje uprihodimo 208 milijuna eura, što je povijesni rekord. Svi se veselimo i povratku na Spotify Camp Nou, nadam se već krajem godine, ako ne bude neplaniranih nazadovanja. Barcelona je i dalje atraktivna".

Međutim, sponzorska situacija ipak nije idealna...

"Imamo nekih razmirica s Nikeom, mislimo da su prekršili ugovor. Uz to, imamo još veće ponude od tržišta. Ne želim o drugim sponzorima, samo ću reći da nam Nike nije izašao u susret u teškim vremenima. Kada smo pokazali zube, potrudili su se, ali to nije dovoljno. Tražimo najbolje rješenje za Barçu. Imamo tri opcije, nastaviti s Nikeom, okrenuti se tržištu ili učiniti to sami kroz Barcelonin brend BLM (Barça Licensing & Merchandising, op.p.). Kada vidite koliko košta izrada dresa i po kojoj se cijeni prodaje. Zašto ne? Ne isključujemo to, iako postoje sigurnije opcije"

Dodirnuo se i slučaja Leo Messi i salvete njegovog potpisa za Barcelonu, a koja će za rekordni iznos (početna cijena je 380 tisuća eura) biti stavljena na aukciju..

"Nećemo se uključiti u aukciju. Muzej Barçe bi bio najprikladnije mjesto za tu salvetu. Tko god je kupi, neka je donese u muzej".



Tagovi

BarcelonaSuper liga

Ostale Vijesti