Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Lampard kratko komentirao Drogbine kritike i poručio: "Mislim da je Militao zaslužio isključenje"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 08:20

Trener Chelseaja mora se okrenuti Engleskoj i prvenstvu nakon kiksa u Ligi prvaka

"Poznavao sam ovaj klub s određenom klasom tijekom Abramovičeve ere, a danas mi to nedostaje. Teško mi je vidjeti kako su se riješili određenih ljudi ... Trebali bi se vratiti principima i vrijednostima koje su imali. Više ne prepoznajem svoj klub”, rekao je slavni Didier Drogba nakon Chelseajeve eliminacije od Real Madrida (2:0) u četvrtfinalu Lige prvaka. Bivša zvijezda Obale Bjelokosti nije se ustručavao naglasiti izvansportske situacije koje su se događale u londonskom klubu i koje su završile, po njemu, 'uništavanjem' kluba koji je trenutno jedanaesti u Premier ligi.

Trenera Chelseaja, Franka Lamparda su na presici pitali o tim komentarima, a njegovo je lice dok je slušao pitanje savršeno je saželo njegovu nelagodu, no nije to pretjerano komentirao, samo je rekao:

"To su Drogbini komentari", rekao je Lampard i dodao:

"Mislio sam da smo tijekom prvih 60 minuta imali puno energije i radili smo probleme Realu. Jedino što je nedostajalo je gol. Imali smo priliku, ali na ovoj razini Madrid te može dokrajčiti. Gol je promijenio sve."

Militão iz Real Madrida propustit će prvu utakmicu polufinala Lige prvaka nakon što je dobio žuti karton protiv Chelseaja.

"Mislim da je Militao zaslužio isključenje", rekao je Lampard.

Situacija u Chelseaju nije bajna, ali Lampard vjeruje u svoje igrače.

"Chelsea je bio vrlo uspješan u posljednjih 20 godina. Drugi klubovi bi sanjali o tome. Ovo bi mogla biti sezona prijelaza. Prije dvije godine nismo imali Ligu prvaka, a osvojili smo Premier. Današnja razina pokazuje da možete izgubiti unatoč odličnoj utakmici. Sada moramo pokazati bolju razinu u Premier ligi".

"Motivacija mora biti iskustvo igranja za Chelsea. U Premiershipu im treba vremena da se naviknu i onda procvjetaju. Igranje ovdje vas već tjera da budete konkurentni svaki dan. Danas pokazujemo da se možemo natjecati na najvišoj razini . Bit će to kompliciran proces, ali sada moramo imati rezultate."

O svom povratku u klub kaže:

"Zadovoljstvo je biti ovdje. Jako uživam, ne volim gubiti. Imamo vremena i moj izazov je završiti osmi. Danas sam vidio stvari koje su mi se svidjele. Odradili smo na visokoj prvo poluvrijeme. Moramo biti konkurentni u svakoj utakmici”.

Priča u Engleskoj se nastavlja, iako je u Ligi prvaka gotova.

"Premiership puno mijenja. Možemo izgraditi temelje za ono gdje želimo biti. Sezona nije bila onakva kakvu smo željeli, ali klub želi biti na visokoj razini. Svi klubovi ulažu. Danas smo razočarani, ali shvaćamo što moramo učiniti da se vratimo na vrh. Samo rad kolektiva je put". (eg)



Tagovi

Frank LampardDidier DrogbaChelseaReal Madrid

Ostale Vijesti