Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

VIDEO Real je napravio ono što Real radi: Rutinska pobjeda na Stamford Bridgeu za novo polufinale Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 18.04.23. | 22:44

Heroj Madriđana je Rodrygo koji se okitio s dva pogotka

Kada se uzmu u obzir nedavne partije Chelseaja, teško da Frank Lampard može previše toga zamjeriti svojim igračima nakon utakmice na Stamford Birdgeu protiv Reala. Izuzev, možda, realizacije. Njegov sastav je dobar dio utakmice bio, u najmanju ruku, ravnopravan protivnik, a nerijetko je bio i angažiraniji, s većom inicijativom, stvarao je i opasne prilike, a onda je Real napravio ono što radi Real: nanjušio je krv, i u dva munjevita kontranapada izbušio ambicije Chelseaja oko prolaska u polufinale Liga prvaka.

Pogotke odluke zabio je Rodrygo, za ukupnih Chelsea 0, Real Madrid 4.

U početnih deset minuta se više-manje glavnina zbivanja odvijala na središnjici londonskog stadiona. Bez previše rizika i jedni i drugi su opipivali bilo, s tim da je Chelsea visoko pritiskao obranu Reala, u nadi da će izmamiti kakvu pogrešku gostujućih braniča. No Madriđani su relativno jednostavno izlazili iz problema, držeći kontrolu posjeda.

Onda je u 11. minuti viđena prva prilika na utakmici. Nakon ubačaja s desne strane lopta se odbila do Kantea koji s desetak metara gađa pored gola. Ova prilika spada u kategoriju zicera, budući da francuskom veznjaku nitko nije bio u bloku…

Devet minuta kasnije javio se i Real - Rodrygo je pucao iskosa nakon dobivene lopte s desne strane, pokušao je iznenaditi Kepu gađajući bliži kut, no lopta je odsjela na vratnici.

Novu priliku Reala skuhao je najpotentniji igrač, Vinicius. Dobio je Brazilac loptu u prostor i sjurio se prema golu, ali pogodio je ravno u Kepu. Zatim je i Modrić oprobao svoj udarac, potegnuo je silovito desnicom, ali opet je Kepa bio na pravom mjestu.

Prije kraja poluvremena vidjeli smo još dvije prilike, od kojih je jedna uistinu bila težak promašaj.

Prvo je u 43. minuti Valverde utrčao po desnoj strani i proslijedio loptu na Benzemu, koji iz prve gađa prema Kepi, ali prebacuje okvir vrata.

A onda je u 46. minuti Cucurella promašio veliku priliku. Dobio je nisku loptu na pet metara, potegao je iz malo iskosa, a Courtois se od niotkuda, poput kakvog Spidermana pojavio pred Španjolcemn raširio se koliko je mogao i obranio priliku koju su mnog već vidjeli u mreži Reala…

Krenuli su Kovačić i društvo u drugi dio još hrabrije u lovu na potogke. U 52. minuti je Havertz ubacio s desne strane, Kante je nakon odbijene lopte zapucao iz blizine, ali u blok Reala.

Tri minute kasnije su domaći igrači kod suca Orsata reklamirali drugi žuti karton za Militaa, Lampard je žestoko protestirao kod četvrtog suca, no Brazilac je ostao na terenu.

Nakon svega – Real je bio taj koji je poveo. Militao je poslao sjajnu paraboličnu loptu prema Rodrygu, ovaj je ubacio na visinu peterca, Benzema je promašio loptu, a onda ju je prihvatio Vinicius i mirno ju vratio Rodrygu koji zabija za 1:0.

To je sasvim dotuklo ono malo motivacije koje su imali domaći igrači, a svaka nada oko prolaska je ekspresno isisana sa Stamford Bridgea. Real je zaključao utakmicu, držao je loptu u nogama pa onda u 80. minuti dotukao protivnika. Valverde je majstorski ušao u 16-erac nakon duge lopte iz obrane i uposlio usamljenog Rodryga pred praznim vratima na drugoj stativi koji kao i kod prvog pogotka nije imao težak zadatak…

Golove pogledajte OVDJE (Prava na prijenos Lige prvaka ima Arena Sport)

Chelsea – Real 0:2.

London, stadion: Stamford Bridge.

Sudac: Daniele Orsato; pomoćnici: Ciro Carbone, Alessandro Giallatini. VAR: Massimiliano Irrat (svi Italija).

Strijelci: 1:0 Rodrygo (58., Vinicius), 2:0 Rodrygo (80., Valverde).

Žuti kartoni: Cucurella, James (Chelsea), Militao (Real).

Chelsea (3-5-1-1): Kepa - Chalobah, Silva, Fofana - James, Kante, Fernandez (od 68. Sterling), Kovačić, Cucurella (od 68. Mudrik) - Gallagher (od 68. Felix) - Havertz (od 77. Mount).

Real (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos (od 76. Ceballos), Modrić - Rodrygo, Bezema (od 71. Tchouameni), Vinicius Jr.



Tagovi

Liga prvakaReal MadridChelsea

Ostale Vijesti