Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Kustić: "Ulaganjem u djecu stvaramo temelje za svjetlu budućnost našeg sporta"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 21:27

Na sjednici Izvršnog odbora Uefe, čiji je član i Davor Šuker, odobrena je procedura ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine

Na sjednici Izvršnog odbora Uefe, čiji je član i Davor Šuker, odobrena je procedura ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, koji će biti održan 9. listopada u 12:00 sati u Frankfurtu, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Njemačka kao domaćin ima osigurano mjesto na završnom turniru, Rusija prema odluci iz veljače ostaje suspendirana, te će u kvalifikacijama sudjelovati 53 europske reprezentacije. Bit će izvučene u sedam skupina po pet momčadi i tri skupine po šest momčadi, a pobjednici i drugoplasirani izravno će se kvalificirati na završni turnir.

Preostala tri mjesta bit će popunjena kroz doigravanje u ožujku 2024. godine. Jakosne skupine bit će određene prema poretku ovogodišnje Lige nacija.

Nastavno na hvarski festival "Nogomet u školama", Uefa je objavila kako u tom Grassroots programu nakon samo dvije godine sudjeluje već 2,4 milijuna djece iz 44.000 škola, a više od 100.000 nastavnika završilo je edukaciju za nogometne treninge. Kroz četverogodišnje razdoblje UEFA će u program uložiti 24 milijuna eura.

A uoči sjednice Izvršnog odbora u gradu Hvaru, selekcija Nogometnih zvijezda, predvođena predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Nadine Kessler, Robbiejem Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištuu hvarskoj Križnoj luci.

„Izuzetno mi je drago što smo ovih dana čelnim ljudima europskog nogometa pokazali ljepote naših otoka, ali i strast koju gajimo prema nogometu. Bilo je prekrasno na današnjem grassroots događaju na Hvaru - na jednom mjestu vidjeli smo istinske nogometne legende s našim klincima, kojima će ovaj dan ostati velika inspiracija za bavljenje nogometom“, istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pa dodao:

„Uefa na čelu s predsjednikom Čeferinom puno truda ulaže u razvoj i promociju nogometa na najširoj osnovi, baš kao što to čini i HNS, jer znamo da upravo ulaganjem u djecu stvaramo temelje za svjetlu budućnost našeg sporta. Lijepo je među nogometnim legendama bilo vidjeti i naše Bobana, Šukera i Srnu, uvjerili smo se i ovih dana kakav visoki status hrvatski nogomet uživa u Uefi. Zahvaljujem našem dragom prijatelju Aleksanderu, predsjedniku Uefe, i članovima Izvršnog odbora što su odabrali Hvar, sigurno nisu pogriješili te se radujem nekom idućem susretu“.


Tagovi

HNSMarijan Kustić

Ostale Vijesti