Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Boban, Šuker, Kustić, Srna, Savićević, Čeferin, Figo i Keane na Hvaru igrali nogomet s djecom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 14:12

U utorak popodne u hvarskom Arsenalu će se održati sastanak Izvršnog odbora Uefe

Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) u gradu Hvaru, selekcija Nogometnih zvijezda, predvođena predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Nadine Kessler, Robbiejem Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištuu hvarskoj Križnoj luci.

Pozdravio ih je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, kasnije se srdačno pozdravivši sa svojim prethodnikom Davorom Šukerom.

Nogometne legende zaigrale su potom nogomet s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara, a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme. Video prilog možete pronaći OVDJE.

Riječ je o Uefinom projektu "Nogomet u školama", koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava UEFA Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.

U utorak popodne u hvarskom Arsenalu će se održati sastanak Izvršnog odbora Uefe na u kojem će se odrediti procedura ždrijeba kvalifikacija za Euro 2024. godine, a izabrat će se i domaćin trećeg EURA U19 u futsalu, koji se održava u rujnu 2023. (Hina)


Tagovi

Izvršni odbor UEFA-eAleksander ČeferinHNSHrvatski nogometni savezMarijan KustićDavor ŠukerZvonimir BobanDarijo SrnaLuis FigoRobbie KeaneDejan Savićević

Ostale Vijesti