Kulušić u najboljoj momčadi u Turskoj: Ovo je tek početak

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.11.15. | 11:52

Šibenčanin, sa sada već višegodišnjom turskom adresom, Ante Kulušić, ove se sezone vratio u Genclerbirligi i za sada ne žali za time.

29-godišnji nekadašnji igrač Šibenika, početkom je 2009. godine preselio u Tursku u redove Hacettepea, pa godinu kasnije u Genclerbirligi u kojem je proveo četiri sezone. Početkom prošle se odlučio za novi izazov i odlučio na dolazak u momčad novopečenog prvoligaša Balikesirspora. S obzirom da se tamo stvari nisu odvijale prema predviđanjima, krajem kolovoza ove godine, uslijedio je povratak među 'Genclere' u Ankaru i to se pokazalo vrlo dobrim potezom.

Potvrda sjajne forme: Ante Kulušić u najboljih 11 dosadašnjeg dijela Super lige

Odrađuje sjajan posao u obrani za trenutno 14. plasiranu momčad turskog prvenstva. Portal Who Scored ga je uvrstio u najbolju momčad dosadašnjeg dijela sezone i Kulušić razgovoru za Germanijak ne krije zadovoljstvo time.

Sigurno da godi sama pomisao što sam nakon 11 kola uvršten u momčad prvenstva, ali to ništa ne znači ako tako ne bude i na kraju prvenstva“, kaže nam hrvatski branič.

Njegov Genclerbirligi nije startao prema očekivanjima i zacrtanim planovima u novu sezonu. U donjem je dijelu ljestvice sa 12 bodova - ima po tri pobjede i remija te šest poraza.

Momčad nije startala dobro i očekujem da ćemo se iz utakmice u utakmicu još više dizati i postizati bolje rezultate te da ćemo završiti među prvih osam kako smo i planirali“.

A planova je mnogo te im ne nedostaje ambicija.

Momčad je dosta mlada i mnogo je novih igrača, tako da nam treba malo vremena da se još bolje uigramo. Predsjednik je promijenio već tri trenera i sigurno je da je i to utjecalo na igrače i rezultat“, ističe Kulušić, koji se u svemu vrlo dobro snašao. Propustio je samo dvije utakmice i to s razlogom.

Došao sam tek nakon trećeg kola na poziv predsjednika kad su vidjeli da imaju problema s obranom“.

I to se pokazalo vrlo dobrim potezom.

 „Zadovoljan sam svojim igrama jer sam se dobro pripremio za ovu sezonu. Očekujem da ću tako nastaviti i dalje jer je ovo tek početak“.

Novom početku veselio se prošlog ljeta kada je nakon četiri sezone u Genclerbirligiju, otišao u Balikesirspor. Očekivanja su bila velika i ambiciozna, klub je nakon 60 godina ponovno izborio plasman u prvu tursku ligu, no nije sve išlo prema planovima.

Tamo sam vidio što znači igrati u nesređenom i financijski nestabilnom klubu, u kojem profesionalizam nije na prvom mjestu. Iz toga sam izvukao neke pouke i sada sam koncentriran samo na to da s Genclerom napravimo što bolji rezultat“.

Preduvjeta za to ima, posebice ako i on nastavi jednako dobro obavljati svoje zadatke u obrani. A izazova je mnogo, posebice jer Turska ima sve više zvijezda i slavnih igrača poput Eto’oa, Gomeza, Diega, Podolskog te je prvenstvo prilično izjednačeno. To mu se sviđa i zasada nema planova o promjeni sredine.

Iskreno, uživam ovdje u Ankari. Grad je lijep, klub je sređen, a i moja obitelj se naviknula već ovdje, tako da sam do kraja sezone sigurno tu, a za poslije ćemo vidjeti“.

Nekih kontakata kaže, stalno ima, ali...

Ne opterećujem se time jer ne želim ići negdje samo da idem, osim ako to nije neka ozbiljna priča sa sportske i financijske strane“.

A što je s reprezentacijom? I to je priča u kojoj bi rado vidjeli jedinog hrvatskog igrača koji trenutno nastupa u Turskoj.

Stalno me pitaju što je sa reprezentacijom, ali ja ću opet ponoviti - imamo dobru reprezentaciju, dobre igrače i najveći sam navijač da napravimo što bolji rezultat“, zaključio je skromni 29-godišnji Kulušić, koji radi i čeka. Kvalitetu je dokazao, pa vrijeme je da za to bude i nagrađen i da mu se ispuni san...

(Foto: Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ante KulušićGenclerbirligiSuper ligaBalikesirspor

Ostale Vijesti