TT NEWS AGENCY/Action Images
TT NEWS AGENCY/Action Images

Kuluševski i Isak nadmudrili Furiju, Englezi blitzkriegom slomili Mađare (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 22:52

Španjolska je očekivano dominirala posjedom, ali nisu imali rješenje za mlade zvijezde Švedske.

I danas su na rasporedu bile kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine, a samo na Starom kontinentu vidjeli smo čak 12 susreta.

Zasigurno jednu od najzanimljivijih gledali smo u Solni gdje je

Sami start utakmice zadovoljio je i najzahtjevnije nogometne sladokusce. Naime, već nakon šest minuta vidjeli smo dva gola i to po jedan u svakoj mreži. Prvo su gosti u četvrtoj minuti stigli do vodstva nakon sjajnog ubačaja Albe i sigurne završnice strijelca Solera.

Pogledajte gol Solera OVDJE.

Međutim, slavlje Španjolske nije dugo trajalo jer su domaćini izjednačili već u sljedećem napadu. Šveđani su krenuli s centra te dubinskom loptom pokušali pronaći svoje napadače, Busquets je glavom dodao loptu do Solera, koji je pokušao vratiti svojim braničima, no loptu je dirao kapetan Furije te tako omogućio Isaku da još jednom pokaže svoju kvalitetu.

Pogledajte gol Isaka OVDJE.

Nakon uraganskog početka utakmica se malo primirila i dalje smo gledali sjajno nogomet u kojem je Španjolska očekivano dominirala u posjedu lopte, no Švedska je itekako znala opasno zaprijetiti. Međutim, do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao te se na odmor otišlo s 1:1.

U nastavku smo ponovno gledali dominaciju Španjolske u posjedu lopte, ali i puno konkretnije Šveđane. U 56. minuti domaćini su tražili kazneni udarac nakon igranja rukom Garcije, ali je sudac ostao opravdano nijem. No, minutu kasnije za Furiju nije bilo spasa. Kuluševski je odlično prošao po desnoj strani i vratio povratnu za Claessona, koji smireno pogađa prvi kut golmana Simona za 2:1.

Pogledajte gol Cleassona OVDJE.

Šveđani su i nakon gola nastavili prijetiti, posebno su bili inspirirani Kuluševski i Isak, koji su u par navrata djelovali kao prava napast za obranu gostiju. Imali su i Španjolci svoje prilike, posebno se treba istaknuti prodor i udarac Traorea, kojeg je uz veliku muku uspio ukrotiti Olsen

U samoj završnici gledali smo veliki pritisak gostiju i pokušaje da se iz Solne ne vrate s porazom, međutim unatoč 25 posto posjeda lopte Šveđani su hrabrom igrom

Engleska je u Budimpešti dugo lomila Mađarsku i na kraju u tome uspjela te slavila rezultatom 0:3.

Gosti su potpuno dominirali susretom, međutim u prvom dijelu nisu znali pronaći put do gola vratara Gulacsija. No, u nastavku su blitzkriegom slomili otpor hrabrih domaćina. Naime, Englezima su Mađarima utrpali tri gola u samo 13 minuta. Prvo je u 55. minuti zabio Sterling na dodavanje Mounta, da bi strijelac prvog gola u 63. minuti namjestio Kaneu za 0:2.

Pogledajte gol Sterlinga OVDJE.

Pogledajte gol Kanea OVDJE.

Na 0:3 u 69. je povećao Maguire, da bi konačnih 0:4 postavio Rice na asistenciju Grealisha.

Pogledajte gol Maquirea OVDJE.

Pogledajte gol Ricea OVDJE.

Armenija je nastavila i dalje s velikim rezultatima te su ovoga puta izvukli remi na gostovanju kod Makedonije rezultatom 0:0, čime su nakon četiri kola i dalje vodeća momčad skupine ispred jedne Njemačke.

Poljska je u Varšavi bila bolja od Albanije rezultatom 4:1. Strijelci za domaćine bili su Lewandowski u 12., Buksa 44., Krychowiak u 54. i Linetty u 89. minuti, dok je jedini gol za Albaniju zabio Cikalleshi.

Njemačka je slavila kod Lihtenštajna rezultatom 0:2. Strijelci za pobjedu gostiju bili su Werner u 41. i Sane u 77. minuti.

REZULTATI KVALIFIKACIJA:

Gruzija - Kosovo 0:1

Andora - San Marino 2:0

Češka - Bjelorusija 1:0

Estonija - Belgija 2:5

Island - Rumunjska 0:2

Italija - Bugarska 1:1

Lihtenštajn - Njemačka 0:2

Litva - Sj. Irska 1:4

Mađarska - Engleska 0:4

Poljska - Albanija 4:1

Sj. Makedonija - Armenija 0:0

Švedska - Španjolska 2:1

 

 


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineŠpanjolskašvedska nogometna reprezentacijaAlexander IsakDejan Kuluševski

Ostale Vijesti