Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Krznara spasio napadač kojeg je uoči sezone - otpisao

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 19:46

Popularni Baka bio bi napadačka opcija u svakom klubu HNL-a, osim u onom čiji dres nosi. A tamo ga je Krznar, eto, otpisao. Tek na reakciju starijih igrača počeo je dobivati prilike i vraća ih s kamatama.

Riječani su stigli u Rim, ali Papu vidjeli nisu! Fantastična utakmica na Rujevici. Šest golova, povratak Dinama iz ponora, VAR u punom svijetlu i zaslužena podjela bodova kojom bi zapravo najviše mogao profitirati Osijek te u nedjelju bodovno se izjednačiti s Rijekom na vrhu HNL-a

A tko bi se mogao nadati takvom raspletu nakon prvih 45 minuta? Na semaforu Rujevice pisalo je 3-0, tribine su ludovale a u gostujućoj svlačionici tiha misa.

I opet je Tomić održao lekciju Krznaru. Rijeka niti pod Kekom nije bolje izgledala, a Dinamo nije mogao pa…ništa! Bez prilike, samo dodavanja naprijed - nazad i status nijemih promatrača kako se Drmić igra nogometa.

Bez Ademija, Dinamo očito nema te sigurnosti u igri. Nema discipline pa se udaraju pete dok se stiže rezultat, ne ulazi se u blokove, puštaju se igrači… Veznog reda kao da nije bilo. Možda je prvi gol najbolji lakmus za to kada su “modri” ispadali kao čunjevi dok je Prince Ampem grabio prema naprijed.

Čovjek se u tom trenutku zapitao koje je pravo lice Dinama? Ono u Genku i Osijeku ili ovo na Rujevici? Navijače Dinama na odmoru je mogla samo utješiti činjenica kako Rijeka redovito igra dva različita poluvremena. I u subotu je bilo upravo tako.

Neshvatljivo su domaćini stali, probudili inat kod “modrih” koji su dobili na svježini s trojicom novih igrača.

Dva penala za Dinamo bila su čista kao suza. I onaj poništeni gol Oršića za 3-3 jer je Ivanušec zaista napravio prekršaj. I onda se ukazao Komnen Andrić. Popularni Baka bio bi napadačka opcija u svakom klubu HNL-a, osim u onom čiji dres nosi. A tamo ga je Krznar, eto, otpisao. Tek na reakciju starijih igrača počeo je dobivati prilike i vraća ih s kamatama.

I ponovno je Andrić dokazao da u Dinamu zamjene igraju bolje od onih koji su valjda pretplaćeni na mjesto u početnoj postavi.

Dinamo je ovu utakmicu izvukao na karakter i dužinu klupe. No, ono što brine je tih 45 minuta kada su izgledali kao solidna veteranska momčad u jeku priprema za “Kutiju šibica”. To što Rijeka nije iskoristila tu činjenicu, to je drugi par rukava ali ovakav Dinamo nudi svojoj HNL konkurenciji pravo na nadu.

Uoči početka sezone činilo se kako će Osijek biti taj koji će pokušati skinuti dominaciju Dinama. S Hajdukom čovjek nikada ne zna dok je Rijeka ipak bila s najmanje šansi u ovome tercetu koji bi htio ugroziti Dinamo. Prodali su sve što valja - konkurenciji. No, očito je kako Goran Tomić zna svoj posao. Ako naravno zanemarimo defenzivu s obzirom na to da je Rijeka primila 18 komada u 11 utakmica. No, možda je njegova trenerska filozofija dati gol više od protivnika. Za publiku. I dobro mu ide… Uostalom, Dinamova obrana vrijedi suhog zlata u odnosu na ostatak lige a Rijeka im je u dvije utakmice spremila šest komada.

Rijeka je na Rujevici pokazala šampionske ambicije. No, za iskorak će trebati nešto i uložiti. Ako Tomić želi uvesti Rijeku u finiš HNL-a s realnom nadom u naslov, onda Mišković mora ove zime odriješiti kesu i kupiti mu barem dva solidna defenzivca. A ne gledati svaki prijelazni rok prema Maksimiru i nadati se nekom poklonu. U zamjenu za utjecaj u HNS-u.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaKomnen AndrićDamir KrznarGoran Tomić

Ostale Vijesti