EXPA/ laPresse/ Alfredo Falconer
EXPA/ laPresse/ Alfredo Falconer

Krvnici s Gradskog Vrta žele zadržati bivšeg Dinamovog veznjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 20:49

Otkako je stigao u Sofiju, stalni je prvotimac, i čini se da će tako i ostati

Krajem ljeta je napustio Poznan u potrazi za novom posudbom. Karlo Muhar, zagrepčanin koji je prošao Dinamovu školu uz nastupe za zaprešićki Inter, stalno je na “putu” otkako je napustio HNL i dres Intera. Lech ga je otkupio za 300 tisuća eura, gdje je do prve posudbe, odradio 45 utakmica u dvije sezone uz jedan upisani pogodak i tri asistencije. Pošto se radi o defenzivnom veznjaku, taj učinak nije ni ti bitan, važnije je pogledati koliko je kontinuiteta imao u jakoj Ekstraklasi.

Prvu sezonu je bio redoviti prvotimac, dok je u drugoj lagano preselio na klupi pa je postalo izgledno kako ovog zagrepčanina čekaju posudbe. Prvo je poslan u Keyserispor, gdje je odigrao polusezonu zajedno s Antonom Maglicom. Tamo je, u turskoj Superlig odradio 16 utakmica te dodao po gol i asistenciju. Uslijedio je povratak u Lech i odmah nova posudba, ovog puta u CSKA Sofiju.

Otkako je otišao u bugarsku prijestolnicu krajem ljeta, redoviti je prvotimac i to na poziciji defenzivnog veznog, što mu očito najviše paše. Da je interes Bugara za njegovim uslugama kudikamo ozbiljniji od puke posudbe, mogli smo pročitati nedavno na Twitteru gdje je dobro upućeni Metodi Shumanov izjavio kako su pregovori između klubova o otkupu ugovora u tijeku, cijeli posao bi trebao biti zaključen već na zimskom prijelaznom roku.

Inače, CSKA je trenutno drugi, imaju samo tri boda manje od prvoplasirane momčadi Ludogoretsa. Veliki derbi na rasporedu je već u utorak, veseli vidjeti Karla Muhara u žiži akcije.



Tagovi

Karlo MuharCSKA SofijaLech Poznan

Ostale Vijesti