Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Krstanović za Germanijak: "Teško je stići Cvitu, ali ako zdravlje posluži..."

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 08:10

Legendarni strijelac u subotu se izjednačio s Joškom Popovićem na trećem mjestu vječne ljestvice HNL-a sa 111 ligaških golova

Početkom nastavka u sudaru Slaven Belupa i Istre, u Koprivnici je ispisana još jedna stranica HNL povijesti. Ivan Krstanović je pogotkom s bijele toče sustigao Joška Popovića na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a. Sada obojica dijele treće mjesto sa 111 pogodaka što je bio sasvim dovoljan argument da okrenemo Krstanovićev broj.

“Malo odmaram u krugu obitelji. Nema boljeg odmora od ovakvog okruženja”, javio se Popo. Iako ponosan što je ispunio jedan cilj koji je stavio pred sebe ulaskom u novu sezonu, sreća nije bila potpuna.

“Nikada mi individualni uspjesi nisu bili ispred onih momčadskih. A kada izgubiš dva boda u petoj minuti sudačke nadoknade, onda je jasno zašto nisam raspoložen”, priznao je Krstanović.

Pitamo ga može li se Igor Cvitanović smatrati ugroženim na drugom mjestu ljestvice. Legendarni napadač Dinama skupio je 126 prvoligaških egzekucija, dok je Davor Vugrinec vjerojatno neuhvatljiv sa 145 golova.

“Svi me to pitaju, ali nemam pravi odgovor. Zabiti 15 golova koliko mi još treba do Cvite nije lagan zadatak bez obzira na ligu koju igrate, a gdje neće biti u HNL-u. Meni je najbitnije da se dobro osjećam, da me zdravlje služi besprijekorno i da svojim golovima pomažem klubu. Ako se dogodi da uđem u priliku ugroziti Cvitanovića, bit ću sretan ali i bez toga mislim da sam ostavio nešto iza sebe”, poručio je Krstanović.

Što se Slaven Belupa tiče, iza njih je turbulentno razdoblje. Nakon što su sezonu otvorili senzacionalnom pobjedom u Maksimiru, zaredali su loši rezultati. Porazi od Lokomotive, Gorice i Hajduka te remi s Osijekom i Šibenikom uzdrmali su poziciju Deana Klafurića. Presudio mu je poraz od Hrvatskog dragovoljca. Na klupu je sjeo Zoran Zekić

“Mislim da smo već protiv Rijeke pokazali da se dižemo. Iako smo poraženi na Rujevici preokretom u zadnjim minutama, meni je to djelovalo korektno iako nisam mogao pomoći suigračima zbog kartona. Protiv Istre smo imali igrača više, vodstvo i mirnu gurali do kraja utakmice da bi nas kaznilo u 95. minuti. Baš peh”, naglašava Krstanović koji nema nikakve dvojbe kako će se momčad iz Koprivnice dignuti. Prva prilika je gostovanje kod Karlovca u Kup utakmici. Potom u Koprivnicu dolazi Dinamo…

“Raspored je težak, ali nemamo izbora. Prosuli smo neke bodove na koje smo računali na nama je da ih vratimo nazad. Idemo korak po korak, pa vidjeti gdje će nas to odvesti. U svakom slučaju mislim da ova momčad vrijedi puno više nego što to trenutno stanje na ljestvici pokazuje”, zaključio je Ivan Krstanović, treći najbolji strijelac u povijesti HNL-a.


Tagovi

Ivan KrstanovićHNLHNL ikoneSlaven Belupo

Ostale Vijesti