Germania grafika
Germania grafika

Krstanović za Germanijak: "Još nije vrijeme za penziju, čekam poziv Slaven Belupa"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 10:56

Treći na vječnoj listi HNL-a završio je sezonu s 10 ligaških golova i s 39 godina najavljuje nastavak lova za Igorom Cvitanovićem

Sezonu je završio u stilu. Izboreni penal koji je realizirao, pa lijep gol lijevom nogom Rijeci za oproštaj od sezone. Ivan Krstanović je prekrasna priča HNL-a. Treći strijelac na vječnoj listi i centarfor za kojeg se još uvijek može reći da ima dinamita u nogama. Uhvatili smo ga u Tomislavgradu. Zbog trećeg žutog kartona preskočit će posljednju utakmicu protiv Istre 1961. Odmah ga pitamo jel’ Rijeka bila ujedno i posljednja u dresu Slaven Belupa, valjda nije zadnja u karijeri?

“U karijeri nije sigurno, za Belupo još ne znam. Ugovor mi istječe 15. lipnja i još uvijek je sve otvoreno. Moja velika želja je da nastavim u Koprivnici u kojoj sam se udomaćio, lijepo sam primljen, osjećam se sjajno i mislim da mogu dati još puno toga. Pričao sam s trenerom koji bi me htio zadržati, ali čekam poziv uprave. Uglavnom, sigurno ću odigrati barem još sezonu, vidjet ćemo u kojem klubu”, iskren je Krstanović koji je u siječnju navršio 39 godina. Ipak, to se na njegovim predstavama u ovoj sezoni nije moglo zaključiti. Zabio je deset golova, bilo bi ih još da nije bio ozlijeđen.

“Sigurno bi bilo još par komada, ali 40 dana me nije bilo na terenu, nisam trčao cijelo to vrijeme. Sada sam zabio tri posljednje utakmice, žao mi je što je prvenstvo gotovo”, smije se dobro raspoloženi Krstanović. O nekim drugim destinacijama ako u Slaven Belupu procijene da neće produžiti ugovor za sada ne razmišlja.

“Prva opcija je Koprivnica i to je moj prioritet. Ako ne bude kako želim i očekujem, onda ćemo se okrenuti drugim klubovima”.

HNL ili neka druga liga, pitamo ga.

“Volio bih HNL, lani me zvalo Posušje, bilo je još nekih klubova tako da sam siguran da će se naći neki klub. No, ponavljam, Slaven Belupo je prvi na listi želja”, jasna je poruka Ivana Krstanovića, inače prvog strijelaca Zekićeve momčadi u ovoj sezoni. S tih deset golova primakao se Igoru Cvitanoviću na drugom mjestu za 8 golova.

“Ma ne opterećujem se time. Kada sam stigao Joška Popovića, malo je bilo onih koji su mi davali šanse da ću se približiti Cviti. Evo, još jedna ovakva sezona i tu sam. Meni je bitna sredina u kojoj igram, suigrači, povjerenje trenera i kluba. Kada se to poklopi, onda znam da je sve na meni a tu nema problema. Uvijek dajem sve od sebe, uvijek sam u crvenom i tako će biti dokle god se osjećam fizički dobro za ovu razinu nogometa. Gladan sam igre i golova kao kada sam debitirao”.

HNL je završen trijumfom Dinama što je posebno razveselilo Krstanovića koji ne krije odanost Dinamovim bojama.

“Ja sam profesionalac i dajem na terenu sve za onoga koji me plaća, ali nikada nisam krio da je Dinamo moj klub. Tako je bilo otkako sam se rodio, tako odgajam i svoju djecu. Bila je ovo turbulentna sezona, ali samo zato što Dinamo nije bio na tragu onoga što je bio prijašnjih godina. Dozvolili su da im se drugi približe što nije bilo loše zbog zanimljivosti. Na koncu je ispalo sve kako treba”, smatra Krle koji nema dvojbe kako je Ante Čačić odlično rješenje za klupu Dinama.

“Bio mi je trener jedne sezone u Dinamu kada smo igrali Ligu prvaka i o njemu isključivo imam pozitivno mišljenje. Izuzetno stručan, smiren i svog stava. Razumije nogomet i zna način kako da svoje zamisli prenese do igrača. Pa nikada neću zaboraviti onu 92. minutu protiv Ludogoreca. Mi bi na klupi iskočili iz kože od nervoze, on se okrene prema nama i kaže: “Mir dečki, zabiti ćemo ga”. I tako se dogodilo. E sada, da li je on trener za sljedeću sezonu nije pitanje za mene već za one koji odlučuju o tome. Moja iskustva su pozitivna”, poručio je Krstanović za kraj.

1.HNL, 36. kolo

Petak, 20. svibnja

Istra 1961 - Slaven Belupo, 18.00

Lokomotiva - Šibenik, 20.05

Subota, 21. svibnja

Rijeka - Hrvatski dragovoljac, 15.00

Gorica - Osijek, 17.05

Dinamo - Hajduk, 20.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ivan KrstanovićSlaven BelupoGNK Dinamo

Ostale Vijesti