Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Krstanović postao četvrti strijelac 1. HNL svih vremena, Popo sad lovi Popovića

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 08:25

Jučer je opet potvrdio da su Bili njegova velika mušterija.

Nogometaše Slaven Belupa sekunde su jučer dijelile od velike pobjede na Poljudu protiv Hajduka. Domaćin je poveo preko Umuta, ali je isključenje Mujakića promijenila odnose snaga na terenu. Odličnu utakmicu odigrao je Ivan Krstanović, dvostruki strijelac koji je najviše svojih prvoligaških pogodaka zabijao baš Hajduku, da bi onda u posljednjim sekundama utakmice, na asistenciju Livaje, Nayir ponovo bio precizan čime je svojoj momčadi osigurao barem jedan bod.

Tramezzani ima razloga biti zadovoljniji, Stipić je nevoljko dao ruku svojim suparnicima jer su ga doslovno sekunde dijelile od pobjede, ali nogomet se igra do posljednjeg sučevog zvižduka, u ovom slučaju Pečarića s čijim se odlukama nisu svi pretjerano slagali, iako ostaje dojam da je ipak korektno odradio posao.

Usprkos neočekivanom remiju, savršenom proigravanju Livaje za 2:2 i epohalnoj gluposti Nihada Mujakića koji si je na ovaj način vrlo vjerojatno zapečatio sudbinu na Poljudu, prvo ime susreta, pa čak i tjedna u 1. HNL, definitivno je Ivan Krstanović - Popo.

Popularnom Krletu ovo su bili 105. i 106. golovi u 1. HNL. Zabijao je Krstanović u dresu Zagreba, Dinama, Rijeke, Zadra, Lokomotive i Slaven Belupa. Iako se HNL ikona voli reći za nekog tko je okončao svoju karijeru, za Krstanovića već sad možemo reći da je jedna od najvećih koje je hrvatski nogomet imao.

Krstanović je, vjerovali ili ne, Hajduku zabio čak 16 pogodaka, s tim da je prvi bio 7. studenog 2010. godine u 14. kolu na Poljudu. Njegov Zagreb tad je poražen rezultatom 4:1, golove za Bile zabijali su Trebotić, Sharbini (2) i Ibričić, dok je Krstanović u 77. minuti bio precizan za Pjesnike.

Spomenimo kako se Ivan Krstanović izjednačio s Miljenkom Mumlekom na četvrtom mjestu vječne ljestvice strijelaca 1. HNL sa 106 pogodaka, a treće mjesto udaljeno mu je tek pet pogodaka. Trenutni vlasnik brončane medalje je Joško Popović (111), na drugom mjestu je Igor Cvitanović (126), dok će još neko vrijeme na tronu ostati legendarni Davor Vugrinec (146).


Tagovi

Ivan KrstanovićSlaven BelupoHajduk

Ostale Vijesti