Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Kristijan Jakić EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Bilo mi je bitno otići iz Dinama ponosan i uzdignutog čela"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 01.09.21. | 16:06

Novi veznjak Eintrachta otvoreno za Germanijak govori o situaciji u kojoj je navodno odbio izaći na travnjak protiv maksimira protiv Šerifa

Kristijan Jakić je za Dinamo prošlo svršeno vrijeme. No, odlazak je bio sa stilom. Riješio je derbi u Osijeku a onda u emotivnom opraštaju došao pred navijače Dinama. Ono što mu je bilo izuzetno bitno prije odlaska u Eintracht iz Frankfurta je bilo ishoditi “oproštaj” od tribina…

“Da, bilo je bitno da nema neke zle krvi, iako po meni nema niti razloga za to. Ono što je napisano je sasvim pogrešno interpretirano u medijima. Dogodio se jedan nesporazum i mogu samo reći da mi nikada nije palo na pamet odbiti nastupiti za Dinamo u bilo kojoj utakmici, gdje neće u onoj koja je nosila Ligu prvaka”, javio se Jakić iz Frankfurta. Osjetio je da mora ispričati što se zapravo dogodilo uoči utakmice sa Šerifom.

“U dvoboju s Lokomotivom sam dobio udarac u zglob. Zapravo, nisam niti osjetio bol dok nisam ušao u bazen s toplom vodom nakon utakmice. Odmah je natekao do neprepoznatljivosti. Pozvao sam fizioterapeuta i pokazao mu, bio je u nevjerici. U danima koji su dolazili pokušao sam trenirati, ali nisam mogao dati sve od sebe. Kada sam osjetio da neću biti pravi za Šerif, to sam iskomunicirao s Krznarom. Dakle, nema riječi da sam odbio nastupiti”, jasan je Jakić. Međutim, ono što je ostalo u zraku jest činjenica da ga je Damir Krznar ipak kaznio. No, Jakić smatra kako je riječ o nesporazumu.

“S trenerom i igračima sam se srdačno pozdravio na odlasku što znači da je sve u redu”, zaključio je priču Jakić. Okrenuli smo se Eintrachtu čije je zanimanje za igrača Dinama dugo trajalo.

“Znam da su me pratili na nekoliko utakmica, ostavio sam dobar dojam i krenulo se u realizaciju transfera. U ponedjeljak sam poletio prema Frankfurtu, cijeli dan proveo na liječničkom pregledu i kada je napokon sve bilo gotovo, potpisali smo ugovor. Neizmjerno sam sretan i ponosan na dvije stvari; ono što ostavljam iza sebe u Maksimiru i na ono što me dočekalo u Frankfurtu. Riječ je o velikom klubu s velikom tradicijom koji mi je dao priliku. Na meni je da iskoristim”, jasan je ovaj veznjak koji je upoznao suigrače i trenera. Frank Kramer mu je među prvima zaželio dobrodošlicu.

“Rekao mi je da očekuje da se nametnem, stisnuo ruku i pokazao mi trening kamp. Riječ je o kompleksu uz sam stadion koji je svemirski brod za sve drugo. Vidi se da imaju sve uvjete koje trebaju imati i na igračima je da daju sve od sebe kroz treninge i utakmice. Sviđa mi se taj način razmišljanja jer ne znam drugačije”.

Kristijan Jakić još malo se vratio na dane uoči transfera. Tvrdi da je detalje skrivao kao zmija noge, niti najbližima nije rekao da se nešto kuha na relaciji Dinamo - Eintracht.

“Ma nisam ih htio opterećivati. Nazvao sam svoje kada je sve bilo gotovo. Bili su malo iznenađeni, ali i sretni zbog mene. Otac Ivica je ionako bio najponosniji kada sam zaigrao za Dinamo. Mislim da ga ništa više ne može učiniti ponosnijim od činjenice da sam igrao za klub koji voli i za koji navija”.

U Dinamo je Jakić došao iz Splita a preko Lokomotive uz međustanicu na Aldo Drosini u Puli. Ponikao je u rodnom Imotskom. Za svaki klub tvrdi da ga je izgradio kao igrača i čovjeka… Ipak, ovaj posljednji je bio čista emocija.

“Pitali su me da izdvojim neki trenutak u Maksimiru i iskreno su me stavili na muke. Tu sam bio samo godinu dana a doživio tolikih lijepih uspomena. Taj Tottenham u Maksimiru, pa tko ti može pružiti takav osjećaj u životu? Samo Dinamo. Možda je ova epizoda trajala kraće nego što smo svi mislili, ali to je život profesionalaca”.

U Frankfurtu je još uvijek stanovnik hotela, uskoro će preseliti u stan. Pri ruci mu je tijekom potpisa bio agent Andy Bara. Našao se tu i Josip Landeka, bivši U-21 reprezentativac Hrvatske koji je u Njemačkoj napravio sjajan biznis. Brine se i savjetuje “pola” Bundeslige oko financija. Odmah je priskočio u pomoć Jakiću. Bio je tu i Mathias Chago koji surađuje s Barom i čije prepoznavanje talenata sve više impresionira u nogometnom svijetu…

“Svima njima veliko hvala. I mojim suigračima iz Dinama, Lokomotive, Splita, Istre i Imotskog… Zaista sam sretan što me nakon Maksimira put doveo u Bundesligu. Na meni je da opravdam povjerenje”, zaključio je Jakić.


Tagovi

Kristijan JakićDinamo ZagrebBundesligaEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti