Marcelo Del Pozo/REUTERS
Marcelo Del Pozo/REUTERS

Krešić za Germanijak: "Betis ne može dva puta odigrati loše, ali Dinamo bi trebao proći dalje! HNL je nemoguće prognozirati"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 21.02.24. | 08:00

Iskusni trener vodio je u svojoj karijeri momčad koja dolazi na Maksimir, a komentirao je i uzbudljivu borbu u Hrvatskoj nogometnoj ligi

Izuzetno dobro Sergije Krešić poznaje Betis koji ovoga četvrtka na Maksimiru mora juriti zaostatak 0-1 iz prvog susreta sa stadiona Benito Villamarin na kojemu je Bruno Petković hrvatskom prvaku donio prednost iz kaznenog udarca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nekadašnji trener i sportski direktor Hajduka ima dugu povijest sa španjolskim nogometom gdje je vodio niz momčadi, a među njima i Betis, stoga je sa zanimanjem pratio prvi dvoboj dva kluba. I bio razočaran kvalitetom igre, što je u razgovoru za Germanijak odmah u startu priznao.

"Naravno da sam gledao susret Betisa i Dinama, razočarali su me i jedni i drugi. Mislio sam da će Dinamo biti bolji. S druge strane Betisu je nedostajalo 11 igrača, no unatoč tome sam očekivao bolju i kvalitetniju predstavu, da će biti žešći."

No, Dinamo je ostvario povijesnu pobjedu na španjolskom tlu, stekao prednost pred uzvrat...

"Ne vjerujem da Betis može dva puta u nizu odigrati tako loše kao u prvom susretu. Ali to ne znači da se Dinamo može unaprijed radovati, plesati, vikati i veseliti se toj pobjedi. Ostaje ima puno posla koji trebaju završiti da bi eliminirali suparnika kao što je Betis. Tek onda mogu slaviti."

Bili ste tamo trener, poznajete mentalitet... Podcjenjuje li Betis Konferencijsku ligu, jer je ipak La Liga najvažnija? Koliko im je važno ovo natjecanje?

"Istina da je iz njihove perspektive La Liga najvažnija, međutim, oni daju važnost i međunarodnim susretima, pokušavaju proći što dalje, jer to im donosi novac. Sve se vrti oko novca koji se potom pretvara u mnogo konkretnije stvari. Nakon ovog jako pozitivnog rezultata za Dinamo, vjerujem da će igrati bolje i htjeti pobijediti i u revanšu. Međutim, treba prvo dobiti, pa onda vikati."

Spominjali ste da Betisu fali puno igrača, je li najveći hendikep što nema Isca koji je velika klasa?

"Isco je došao kod trenera koji ga izvanredno poznaje, kada ga je on trenirao prvi put, od njega je i otišao u Real Madrid gdje se nije snašao. Vratio se, ponovno ga je doveo Pellegrini kod kojega je od povratka pružao odlične partije. Ono što sam ga ja gledao, sve utakmice je igrao jako kvalitetno. Individualno je jak, prolazi jedan na jedan bez problema. Međutim, sada ga nema, ne vjerujem da će se oporaviti."

Kakva su onda Vaša predviđanja za uzvrat na Maksimiru? Betis mora napasti...

"Dinamo ima 1-0 što ne mora značiti puno, ali s druge strane imaš sigurnost zbog pozitivnog rezultata što ti otvara mogućnost drugačijeg postavljanja igre. Što će se dogoditi, to nitko ne zna. Očekujem da će Dinamo biti jači i bolji te da će uspjeti proći dalje."

Već u nedjelju Dinamo ima derbi s Rijekom u nikad uzbudljivijem prvenstvu i ima imperativ pobjede želi li obraniti naslov prvaka...

"Pratim našu ligu koliko mogu. Radi se o jako važnoj utakmici za oba suparnika. Rijeka je u posljednjim utakmicama dosta toga pokazala, istaknula se svojom igrom i konstantom kojom pobjeđuje. Hoće li to biti dovoljno protiv Dinama koji će sigurno igrati bolje nego u prvom dvoboju s Betisom, tek treba vidjeti..."

Od ishoda u derbiju može profitirati Hajduk pobijedi li dan ranije u Varaždinu. Kako vidite Hajduk koji je imao sjajnu priliku pobjeći Rijeci na šest bodova, ali je izgubio na Poljudu?

"Hajduk svake godine ide na prvo mjesto i svake godine mu se događa isto. Ponekad igra bolje, nekad lošije. A izuzetno je teško tijekom cijelog prvenstva držati stalno visoku razinu te stalno pobjeđivati. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Nisam veliki ljubitelj prognoza, no ono što mogu konstatirati jest da se Hajduk uspio popeti visoko, ali to zasad nije dovoljno da bi se osvojilo prvenstvo. Na kraju ćemo sve znati, teško mi je prognozirati."

Iako niste pobornik prognoza, kako vidite rasplet u domaćem prvenstvu? Što će odlučivati - manje ili veće utakmice? Sad u redovima Bijelih ima i ozljeda...

"Mislim da će svaka utakmica odlučivati, bez obzira o kome se radi. Najčešće pobjeđuju oni koji su u stanju da protiv slabijih protivnika osvajaju bodove. Hoće li to uspjeti Rijeci, Dinamu, Hajduku, tek treba vidjeti. Ja sam veliki hajdukovac, ali se više puta pokazalo da samo navijanje za Hajduk nije dovoljno, jer su Bijeli često znali zakazivati u važnim momentima. Hoće li uspjeti preskočiti tu prepreku, mislim da sve ovisi o rezultatima. Neodlučeno nije dobro za Hajduk, oni moraju pobjeđivati da bi se osvojilo prvo mjesto. Sada ga čeka serija s protivnicima koji su lošiji, ali to ništa ne znači. Zato što momčad koja igra protiv Hajduka je uvijek pripremljena iznad svojih mogućnosti. To su faktori s kojima se Hajduk susreće u tim manjim utakmicama. Treba strpljenja i čekati kraj utakmice."



Tagovi

Sergije KrešićBetisGNK DinamoManuel PellegriniIscoKonferencijska ligaHajdukHNK RijekaHrvatska nogometna ligaintervju

Ostale Vijesti