Kraj zlatne Bayernove generacije: Odlazi šest senatora i skupa zvijezda (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.03.20. | 10:54

Konačno zbogom jedne od najboljih generacija bavarskog ponosa.

Proces rebuildinga Bayern Munchena započeo je još pretprošle godine, početkom oproštajnih sezona Francka Riberya i Arjena Robbena. Pod trenerskom palicom Nike Kovača uprava je krenula u fazu pomlađivanja momčadi, a ona se nastavila i prošlog ljeta kada je na Allianz Arenu stigao sijaset novih pojačanja na čelu s Lucasom Hernandezom i Benjaminom Pavardom u prvom redu.

Sada je čini se stiglo vrijeme za konačan otpis 'senatora' iz svlačionice na Saebener Strasseu. I to čak njih šestorice, uz Philippe Coutinha, koji  je sve dalje od ostanka u Bundesligi zbog ogromnog ugovora koji bi Bavarci trebali preuzeti na sebe.

Prvi u redu senatora koji će gotovo sigurno napustiti klub je David Alaba. Njegov otac George već je ušao u pregovore s izraelskim super-agentom Pinijem Zahavijem, koji je svojedobno isposlovao odlazak Neymara iz Barcelone u PSG. Njemački prvak načelno je otvoren za ponude za 27-godišnjeg Austrijanca koji je u klubu 12 godina. Za njega će tražiti odštetu u iznosu između 70 i 80 milijuna eura, donio je informaciju Sky Sports.

Osim Alabe, jedan od onih koji je na dobrom putu da napusti Munchen je i Manuel Neuer. Kako prenosi Bild, Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić otvorili su pregovore s 'jedinicom' Hansija Flicka, odnosno njegovim agentom za pregovore Thomasom Krothom. Međutim, taj sastanak je potrajao jako kratko, svega par minuta piše Bild, jer su Bavarci ponudili "neprihvatljivo veliko smanjenje plaće", zbog čega je Kroth ekspresno napustio sastanak.

Već su počele i spekulacije o tome kako Bayern želi dovesti i Marc-Andrea ter Stegena, a ne zaboravimo da je tu od ljeta i Alexander Nubel, Neuerov nasljednik i prvi vratar mlade reprezentacije Elfa.

Pored svega toga, Neuer i njegov agent razočarani su ponuđenim tek jednogodišnjim produljenjem, dok 33-godišnji vratar svjetskih prvaka iz Brazila želi osigurati dugoročniji angažman.

 

 

Ponuda za ove dvije zvijezde neće manjkati, kao ni za Thiaga Alcantaru i Thomasa Mullera kojima od ljeta počinje teći zadnja godina ugovora. 28-godišnji Španjolac je u nekoliko navrata preko španjolskih medija davao do znanja da je otvoren za raspravu o ponudama, dok je Muller tek dolaskom Flicka ponovno proigrao, ali neće potpisivati ugovor "naslijepo", bez garancija da će i u budućnosti biti važan kotačić u momčadi Bayerna.

Osim Alcantare i dvije godine starijeg Mullera, vjerojatno najizgledniji za odlazak od svih nabrojanih je defanzivni dvojac Jerome Boateng i Javi Martinez. Stoper je već neko vrijeme tehnološki višak u Munchenu, a dugo vremena ga u svoje momčadi želi dovesti Jose Mourinho, koji bi ga rado vidio u Tottenhamu od sljedeće sezone. Tu su i ponude Paris Saint-Germaina od prošlog ljeta, kao i Manchester Uniteda.

Što se baskijskog veterana tiče, njemu je izgledan povratak u domovinu, a najviše se do sada spominjao povratak u Bilbao iz kojega je 2012. godine i stigao u redove 'Rekordmeistera'. Obojici spomenutih, također, ugovor istječe sljedećeg ljeta, stoga će ih aktualni branitelj naslova u Bundesligi nastojati unovčiti već ovog ljeta.

Sveukupno, ovo bi lako mogao biti odlazak šestorice nositelja igre zlatne Bayernove generacije, a kao što smo već napomenuli, izvjestan je odlazak i Philippea Coutinha koji se nalazi na posudbi iz Barcelone i nakon ove sezone bi se trebao vratiti na Camp Nou.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Hasan SalihamidžićOliver KahnThomas MüllerJerome BoatengJavi MartinezThiago AlcantaraPhilippe CoutinhoManuel NeuerDavid Alaba

Ostale Vijesti