Foto: Igor Šoban / Pixsell
Foto: Igor Šoban / Pixsell

KRAJ: Šibenik – Dinamo 2:1, Šibenčani u dvije minute do 2:0, Ristovski ublažio poraz, Modri 'pali' drugi put ove sezone!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 16:50

Utakmica na Šubićevcu počela je u 18.10 (MAXSport 1)

Dinamo na poluvremenu ima dva gola zaostatka na Šubićevcu. U sjeni Skupštine i 'pretumbacija' unutar kluba, Modri su došli na Šubićevac po još jednu pobjedu, ali nakon 45 minuta su u 'debelom' minusu, Šibenik vodi 2:0

Nakon sjednice Izvršnog odbora koji joj je povjerio još jedan četverogodišnji mandat, do Šibenika je doputovala nova-stara predsjednica Uprave GNK Dinamo Vlatka Peras, a s njom je u loži sjedio i novi član Uprave Dario Šimić. Zajedno iz lože gledaju utakmicu, a Šimić je ispunio mnoge zahtjeve šibenske publike za selfiejima i autogramima.

Rezultat je na poluvremenu bio 2:0 za domaćine. gol je postigao Mislav Matić, u gužvi nakon prekida precizno je pogodio donji Livakovićev kut. Odmah minutu kasnije, MIšić je izgubio loptu, Dolček pobjegao modroj obrani i zabio za 2:0!

Zamalo i 3:0, Dolček je ponovno prošao kroz Dinamovu obranu, odigrao povratnu loptu, Ristovski je ipak bio brži od Araija.

A Šibenik je prije toga vodio 2:1 u velikim prilikama. Prvo se Čanađija našao pred Livakovićem, lopta se nespretno odbila od noge Ristovskog u Čanađiju, ali Livaković je sjajno obranio i izbio loptu u korner. Još je veću priliku imao Špeljak, prošao je kraj Šutala, išao iskosa sam prema Livakoviću, gađao suprotan kut, ali promašio.

S druge strane našao se sam pred Rogićem Baturina, ali je umjesto gola, pogodio vanjski dio mreže.

Ne samo to, čak trojica Dinamovih igrača dobili su žute kartone, Šutalo, Baturina i Bočkaj.

Čačić je na poluvremenu mijenjao - formaciju. Izišao je Šutalo, ušao Drmić, sad u zadnjoj liniji igraju Ristovski, Theophile i Ljubičić(!).

Malo se budi Dinamo, Bulat je pucao iz voleja iz daljine, ali Rogić je vrhunski obranio.

U 60.minuti pucao je Mišić s 20-ak metara, pokraj gola.

Dinamo je smanjio, Bulat je izveo korner, Ristovski zabio glavom. Njegov već treći gol ovog proljeća!

Slobodan udarac za Petkovića, nije bilo daleko, pokraj vratnice.

Dobio je zbog zadržavanja igre žuti karton Lovre Rogić. Utakmica korektna, a to je već sedmi karton!

Čačić se odlučio za Jakova Gurlicu, mladog stopera. Ušao je umjesto Bulata. I ušao je Gurlica u vezni red, Ljubičić je ostao u obrani.

Osmi žuti karton, peti Dinamov! Krivac je Robert Ljubičić.

Evo Gurlice u prilici, nakon kornera je glavom pucao pokraj gola.

Petković je ubacio za Menala, pucao je glavom, Rogić obranio.

Šibenik - Dinamo 2:1

Šibenik. Stadion: Šubićevac. Gledatelja: 2479. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Vedran Đurak (Sv.Ivan Zelina) i Ivan Starčević (Bjelovar). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Šibenik (4-4-2): Rogić - Kvržić, Perić, Matić, Mina - Arai, Đira (od 68. Soldo), Đorić (od 74. Radonjić), Čanađija (od 90.Mesa) - Dolček, Špeljak (od 74. Hiroš). Trener: Damir Čanadi.

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Ristovski, J. Šutalo (od 46. Drmić), Theophile, Ljubičić - Mišić - Špikić, Baturina, Bulat (od 77. Gurlica), Bočkaj (od 85. Menalo) - Petković. Trener: Ante Čačić.

Strijelci: 1:0 - Matić (41.), 2:0 - Dolček (42.), 2:1 - Ristovski (64., Bulat)

Žuti kartoni: Arai, Dolček, Rogić, Perić, Hiroš (Šibenik); J. Šutalo, Baturina, Bočkaj, Mišić, Ljubičić (Dinamo).

Crveni kartoni:




Tagovi

NK ŠibenikŠubićevacGNK DinamoDinamo ZagrebAnte ČačićDamir ČanadiHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti