Reuters
Reuters

Kovačića i Gvardiola City nije doveo u paketu, ali zato daje pravo bogatstvo za Lucasa Paquetu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.08.23. | 08:27

Građani su za sada malo trgovali.

Europski prvak Manchester City za sada nije bio baš najaktivniji klub na tržištu. Nema ni zašto biti, momčad Pepa Guardiole prošle je sezone osvojila povijesni treble te se smatra da i u tekuće prvenstvo ulazi kao najjača momčad svijeta. City je za sada doveo samo dva igrača, našeg Joška Gvardiolu platio je nedavno 92 (s bonusima cifra može preći 100) milijuna eura, a Matea Kovačića nešto manje od 30. Potonji je u City došao kao svojevrsna zamjena za Ilkaya Gündogana koji je kao slobodni igrač prešao u Barcelonu, a Gvardiol bi trebao poslužiti kao zamjena za Aymerica Laportea koji je na izlaznim vratima iz 'Grada'.

Ostaje još jedino pitanje tko će zamijeniti Riyada Mahreza koji je za 35 milijuna eura prešao u saudijski Al Ahli. U brazilskim i britanski medijima spomenula se informacija da Manchester City od West Ham Uniteda želi otkupiti brazilskog reprezentativca Lucasa Paquetu (25) koji je prošle godine stigao u West Ham iz Lyona za oko 43 milijuna eura. Paqueta je u 41 nastupu za Čekićare prošle sezone zabio pet pogodaka i bio je jedan od ključnih igrača londonske momčadi u pohodu na osvajanje Konferencijske lige.

Paqueta je upisao i 42 nastupa za reprezentaciju Brazila za kojeg je zabio devet pogodaka i upisao četiri asistencije, između ostalog i protiv Hrvatske na Mundijalu u Kataru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I sada dolazimo do onog najzanimljivijeg dijela, odštetne cifre. Brazilski O Globo tvrdi da je City ponudio West Hama više od 80 milijuna eura za usluge brazilskog veznjaka.

Novinar The Guardiana Jacob Steinberg potvrdio je informacije koje stižu iz Brazila i navodi kako će West Ham teško zadržati svojeg ponajboljeg igrača, posebno ako mu je Manchester City ponudio duplo veći novac od onoga za kojeg su Paquetu doveli iz Lyona.

Ovaj brazilski lijevak u Europu je stigao početkom 2019. iz Flamenga, a nakon godine i pol dana provedenih u Milanu prešao je u redove francuskog Lyona.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manchester CityPep GuardiolaJoško GvardiolLucas Paqueta

Ostale Vijesti