Španjolci se dive Rakitiću: Senzacionalan, brutalan, motor Barcelone!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.03.15. | 08:50

Ivan Rakitić bio je junak jučerašnje Barcelonine pobjede na gostovanju u Granadi.

Barca je na nezgodnom gostovanju slavila s 3:1, a Rakitić je zabio prvi gol, te namjestio drugi Luisu Suarezu. Nakon sjajne partije katalonski mediji natječu se s pohvalama na račun hrvatskog veznjaka.

„Ivan Rakitić – senzacionalan!“, opisuju Ivanovu igru španjolski mediji.

Većina ih je Rakitića proglasila igračem utakmice...

„Zabio je gol, asistirao je Suarezu, sjajno se prilagodio“, piše AS.

Mundo Deportivo je objavio čak tri teksta o Rakitiću, a jedan od njih nosi naslov „Tri gola Barcelone s Rakitićevim potpisom“.

„Rakitić je bio jedan od najboljih protiv Granade. Pokazao je Enriqueu da ozbiljno može računati na njega. Sudjelovao je kod sva tri gola Barce.“


U drugoj analizi Raketa je opisan kao „gospodar veznog reda Barcelone“, a kolumnist Mundo Deportiva Francesc Aguilar prisjetio se riječi Zvonimira Bobana:

„Susreo sam Bobana prošlog ljeta u Brazilu, a on mi je rekao da je Barcelona u Rakitiću dobila velikog igrača. On je bio uvjeren da je Luis Enrique pogodio s njegovim transferom, a sada se pokazalo da je u rpavu. Rakitić je pokazao da raste iz utakmice u utakmicu. U Granadi je postao motor Barcelone.“

Rakitića je igračem utakmice proglasila i madridska Marca, koja mu je dala osmicu. Za novinare Sporta također je bio junak, a uz ocjenu 9 stoji opis – brutalan!

„Senzacionalna utakmica Hrvata. Vodio je igru, postigao je pogodak, asistirao je za drugi, sudjelovao pri trećem pogotku. Odlučan, bila je to njegova najbolja utakmica!“

Inače, gol Granadi bio je peti Ivana Rakitića u dresu Barce. Katalonci su pobjedom stigli na -1 od Real Madrida, koji večeras ima nezgodnog suparnika – na Santiago Bernabeu stiže Villarreal.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ivan RakitićBarcelona

Ostale Vijesti