Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Kovačević za Germanijak: “Zdrav sam! I spreman nastaviti gdje sam stao”

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 25.04.24. | 08:00

Trener Varaždina dobio je životnu utakmicu i polako se priprema za povratak na klupu

Ne kažu uzalud da zdrav čovjek ima tisuću želja, onaj bolestan - samo jednu. A Mariju Kovačeviću ta jedna se ispunila…

“Da pokucam u drvo, dobro je”, javio se trener koji je izašao kao pobjednik u najvažnijoj utakmici, onoj životnoj. Zapravo, po tonu i vedrinu u njegovu glasu lako se može zaključiti da je Kovačević dobro. I to je onoj najvažnije…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Evo, vratio sam se iz šetnje. Puno sam aktivan, planinarim dva puta tjedno na obližnje brdo, radim puno na sebi u fizičkom smislu ali i svakom drugom. Puno čitam, učim engleski i koristim priliku biti s obitelji i nadoknaditi sve ono propušteno dok sam bio u punom pogonu”, priča nam Kovačević koji nevoljko baca pogled na ono što je iza njega. Kao da želi zaboraviti sve što se dogodilo posljednjih mjeseci.


“To je iza mene. Bilo je što je bilo, reagirali smo na vrijeme i dvije kontrole kod liječnika; ona nakon mjesec dana od operacije pa potom ona četiri mjeseca kasnije pokazale su da je sve u redu. Pričao sam s liječnicima, njihova preporuka je da se vratim poslu koji me ispunjuje. Tu je najvažnije da pozitivno razmišljam a ja sam uvijek bio najsretniji kad je lopta i travnjak pored mene”, iskreno će naš sugovornik.

Neko logično pitanje bilo je gdje će Kovačević nastaviti. Hoće li to biti na klupi Varaždina u kojem je skrenuo pozornost na sebe i u kojem ima veliku ostavštinu ili će tražiti neku drugu sredinu.

“Svjestan sam da to ljude zanima, ali trenutno vam ne mogu reći ništa konkretno. Imam ugovor koji je važeći, klub je bio iznimno korektan prema meni. Bio sam u tamo i dogovorili smo se da ćemo sjesti u svibnju i vidjeti kakav je plan. Znam da je mnogo upitnika i mogu razumjeti ali slušam sebe i liječnike. Oni su rekli da se mogu vratiti, moja želja je neupitna. Ne želim da me nitko žali. Spreman sam nastaviti gdje sam stao”, jasna je poruka ovog stručnjaka koji će reći kako je Šafarić napravio dobar posao u periodu u kojem ga nije bilo na klupi. Varaždin je na 6. mjestu no sve je to u par bodova.

“Moramo biti zadovoljni jer je sredina ljestvice i bio neki cilj. Znate da je uvijek teža ona druga sezona od ulaska u prvu ligu nego ona u kojoj uđeš i Varaždin je tu dobio na stabilnosti. Ima par utakmica do kraja, ali sve će to biti u okvirima zacrtanog. Nikola ima nešto drugačiji stil, očito im bolje ide u gostima dok sam se ja volio nadigravati. Igrači se razvijaju, šteta zbog nekih bodova; mojih i njegovih, a koje smo mogli uzeti ali nismo. No, moram zaključiti da je dobra sezona bila”, jasan je Mario Kovačević.

Dok je bio na prisilnom odmoru, nije se odvajao od televizora. Pratio je sve utakmice, redovito se informirao putem medija, pričao s kolegama i prijateljima o HNL-u. Veseli ga, kaže, ta borba za naslov prvaka koja je do nedavno bila s tri kluba u glavnim ulogama.

“Mislim da nas sve to skupa mora veseliti. Bilo bi zanimljivije da je i Hajduk oni ostali do kraja. Ne znam što im se dogodilo. Dinamo i Rijeka? Dugo nije bilo tako. Zagrepčani su ušli u šampionsku formu kada je najbitnije, Rijeka drži visoku konstantu. Mislim da će najpoštenije biti da o prvaku odluči njihova utakmica na Rujevici. Iako, ima tu nekoliko mina. Već ovo kolo Lokomotiva dočekuje Rijeku, a Varaždin nikad nije bio dobar domaćin prema Dinamu”, rezimira Kovačević pa zaključuje:

“Ako sve prođu neokrznuti, neka se međusobno potuku i odluče o prvaku. Tako bi bilo najpoštenije”.

Kovačević će pohvaliti Lokomotivu koja je ostala bez Tucija, Kačavende i Stojkovića a bori se za Europu.

“Potegli su dobro, zasluženo su ovdje gdje jesu. I lani su igrali sjajno neke utakmice, ove godine su još bolji. Sjećam, se kada smo vodili 3-1 a oni s ovom trojicom u momčadi. Možda smo mi trebali biti na njihovom mjestu u ovom trenutku. No, drago mi je zbog kolege Čabraje jer pokazuje što se može napraviti kontinuitetom; borba za Europu. To sam htio s Varaždinom, ali bolest me spriječila. Idemo po novu priliku”, pun je optimizma Kovačević koji priznaje da ga je Osijek malo razočarao s obzirom na uvjete

“No, Zeka je velemajstor, ne sumnjam u njega. Unatoč dobroj Lokomotivi, Osijek je favorit za to četvrto mjesto ali da sam očekivao više - to je činjenica”.

Kovačević će u subotu biti na stadionu Varteksa i gledati svoje igrače protiv Dinama.

“Silno se veselim tome. I atmosferi koja će biti, pogotovo činjenici da je Varaždin uvijek dobar protiv Dinama a nema razloga da to ne bude i u subotu. Sjećam se da su nam izjednačili u 94. minuti iako su bili bolji pogotovo u prvom poluvremenu. Varaždin je pokazao da može sa svima. Pun stadion, nemaju što za izgubiti. Pružiti pravi otpor pa uz malo sreće možemo do bodova. Neka se ovo vrijeme iskoristi i za pripremu za novu sezonu u kojoj Varaždin mora tražiti korak više i borbu za Europu”.

S Marijom Kovačevićem na klupi?

“Nitko sretniji od mene. Varaždin je moj klub, moj grad. Zdrav sam, spreman na izazove i da nastavim gdje sam stao. Još nisam završio posao koji sam ovdje počeo”, jasna je poruka ovog stratega koji je izvadio Varaždin iz ponora… I zbog toga zaslužuje priliku da se vrati tamo gdje je najsretniji…



Tagovi

Mario KovačevićNK VaraždinHNLHrvatska nogometna ligaGNK DinamoHNK RijekaHajdukNikola Šafarić

Ostale Vijesti