Foto: Dražen Novosel
Foto: Dražen Novosel

Kovačević: „Gorica ima glavu i rep“, Zelenika: „Sami smo krivi za situaciju u kojoj se nalazimo“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 12:13

Utakmica se igra u subotu s početkom u 18 sati.

U sklopu pretposljednjeg, 35. kola u HNL-a momčad Varaždina u subotu u 18 sati u Velikoj Gorici očekuje susret s devetoplasirnaom Goricom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždin je, naročito nakon slavlja nad Rijeko, u borbi za europske pozicije, dok se Gorica bori za ostanak u elitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa.

„Idemo iz utakmice u utakmicu, a želimo naravno i u subotnjem susretu pobijediti, iako neće biti lagano. Mislio sam da će pred subotnju utakmicu biti bolja situacija s ozljedama, ali na žalost još je gora. Na susretu s Rijekom ozlijedio se Noa Vugrinec, udarac je dobio i Marko Stolnik i ovaj tjedan još nije trenirao, ali vjerujem da će stisnuti zube jer će nam jedan tako iskusan igrač u ovoj utakmici biti potreban. Ostali su dobro i pripremali se za ogled s Goricom. Opet ćemo posegnuti za par juniora, a oni koji su do sada dobili priliku pokazali su da se i na njih može računati“, rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Pobjednička momčad se ne mijenja stoga se na terenu očekuje istih 11 kao protiv Rijeke.

„Spremni smo, dat ćemo sve od sebe kao što smo davali i cijelo ovo prvenstvo, a koliko imam prilike čuti najave se da ćemo i na ovom susretu imati podršku svojih navijača s tribina, na čemu im je unaprijed zahvaljujem. Bez obzira na to što se Gorica bori za ostanak moramo biti svjesni da igramo protiv momčadi koja ima glavu i rep, koja igra jako dobro ovo proljeće, moraju osvajati bodove da bi ostali u ligi i mišljenja sam da će gledatelji doći na svoje jer ni jedna momčad u subotu ne može kalkulirati, tako da nas očekuje zanimljiva utakmica, u kojoj ćemo nadam se mi biti bolji i na kraju se veseliti“, zaključio je Kovačević.

Jedinica Varaždina Oliver Zelenika, ujedno i kapetan momčadi, očekuje dobru igru svojih suigrača.

„Da se tako izrazim, sami smo krivi za situaciju u kojoj se nalazimo. Došli smo nadomak Europe i s dvije pobjede ovisimo sami o sebi. Dat ćemo sve od sebe, ne možemo ništa obećavati, ali presretni smo što se najavljuje da će na utakmicu putovati određeni broj naših navijača. Zahvalni smo im na dosadašnjoj podršci, i idemo svi zajedno izboriti izlazak na europsku scenu“, rekao je Zelenika.

Trener Mario Kovačević je u srijedu proslavio 48. rođendan, dok je Zelenika protiv Rijeke na golu proslavio svoj 30. rođendan.

„Definitivno da bi bilo lijepo šefu i cijelom stručnom stožeru pokloniti pobjedu“, kazao je Zelenika

Posljednji susret u Gorici završio je bez golova, iako je domaćin u sudačkoj nadoknadi imao kazneni udarac kojeg je tadašnji golman Radošević, a sada vratar Gorice, uspio obraniti.

„Njima u raznim kalkulacijama odgovara i bod, ali poznavajući trenera Sopića, s kojim sam surađivao cijelu sezonu u Rudešu, znam da će ići na pobjedu. Njihov sastav i sustav od kada je preuzeo Goricu je izdominirati i pokušati kroz šanse doći do golova i čeka nas teška utakmica, drugačija nego protiv Rijeke, ali nadam se da ćemo se i u tim uvjetima snaći“, naglasio je Zelenika pa dodao:

„Nisam se pribojavao nikoga iz Rijeke, pa tako ni nikoga iz redova Gorice. Trebamo sami stvoriti igru u kojoj će rezultat ovisiti o nama, namjestiti situaciju da ovisimo sami o sebi“, istaknuo je Zelenika.

Može li Varaždin u preostala dva kola do europske pozicije?

„Svjestan sam situacije i klubova s kojima se borimo, ali imamo nešto što drugi nemaju, a to je da igramo bez pritiska. Mi ništa ne moramo, grupa smo koja je inatljiva i voli se nadigravati, cijela naša sezona je na gol više i mislim da smo svakome nezgodan protivnik.“

U jesenskom dijelu sezone Varaždin je primio gol praktički na svakoj utakmici ,a sada je šest susreta bez primljenog gola.

„U zimskim pripremama radilo se na tome i to se okarakteriziralo ne kao problem, već kao stvar koju možemo najviše popraviti i mislim da smo svi zajedno od Brodića do Domjanića u napadu pa do obrane napravili pomak u tom dijelu i trener nas je posložio tako da primamo manje golova“, zaključio je Zelenika.



Tagovi

NK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNLOliver ZelenikaMario Kovačević

Ostale Vijesti