REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Kovačevi momci natrpali šest komada Freiburgu, Jakić i Smolčić igrali u pobjedi Eintrachta

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 17:22

Bilo je golova u svim njemačkim utakmicama

U ranijim terminima bundesligaških utakmica Union Berlin slavio je protiv Hoffenheima 2:1, Eintracht je napunio Schalke 3:0, Stuttgartt je remizirao s Mainzom 1:1, Bochum je slabio protiv Herthe 3:1, a Wolfsburg je deklasirao Freiburg s velikih 5:0.

Upravo su potonji nastavili svoj pozitivan niz i tako skočili na šesto mjesto ljestvice, dok je Freiburg s 30 bodova za sada četvrti. Vukovi su stigli u vodstvo već u drugoj minutil. Wind je uzeo loptu na sredini terena i dodao je Gerhardtu, koji je šalje Wimmeru za gol i vodstvo. U 28. minuti kapetan Freiburga gubi odlučujući dvoboj s asistentom Wimmerom s desne strane u šesnaestercu, nakon čijeg ubačaja Wind zabija glavom za 2:0. Isti igrač zabija i treći gol na susretu. Bilo je to u 37. minuti kada je lijevom nogom iz blizine zatresao mrežu.

Wolfsburg je nemilosrdno učinkovit bio i u nastavku. Već u 56. Wind preuzima loptu ispred šesnaesterca, dodaje Gerhardtu, a veznjak tuče šesnaestercu niskim udarcem u mrežu. Iduće veselje za Kovačeve dečke bilo je kada je Waldschmidt dodao na lijevu stranu Paredesu koji odmah ubacuje na peterac. Baku je tu bio sam i šutirao loptu u mrežu.

Iako je 'petarda' bila i više nego dovoljna, 6:0 se ipak činilo ljepše pa je Waldschmidt pucao lijevo gore u sudačkoj nadoknadi. Bartol Franjić ostao je na klupi.

Kristijan Jakić igrao je od prve minuteu pobjedi Eintrachta kao i Hrvoje Smolčić cijelu utakmicu. Borna Sosa bio je ovu utakmicu 'out' za Švabe, Šunjić je igrao do 64.

Kasnije igraju još Köln i Werder Bremen.





Tagovi

BundesligaWolfsburgNiko Kovač

Ostale Vijesti