Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Kopić smijenjen, Dinamo lomi Sergeja Jakirovića

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 11:07

Odmah nakon derbija krenulo se u smjeru trofejnog trenera Zrinjskog da preuzme klupu Dinama u posljednjih pet kola HNL-a, a Željko Kopić je prije podneva u četvrtak postao bivši

Piše: Alen Lesički

Dugo se autobus Dinama zadržao na Poljudu nakon derbija. Ipak, nije Kopić otišao pred medije da objasni što smo to vidjeli od Dinama na Poljudu, ali kroz prizmu novinarskih pitanja. Iako, onaj koji mu je to sugerirao ne želi mu dobro. Jer, bio je to još jedan autogol trenera Dinama za kojeg se očekuje da pokaže gard. I tijekom utakmice i pogotovo nakon nje… Jedan od nekoliko autogolova u derbiju. Od izostanka energije, maštovitosti, loše pripreme, stopera na lijevom beku… Ovo jednostavno nije bio Dinamo kakvim ga žele vidjeti njegovi navijači. Nekoliko dana ranije Dinamo se poigrao s Istrom 1961. Izgledao je moćno, šampionski. Onako kako uvijek momčad od 100 milijuna eura vrijednosti mora izgledati u HNL-u bez obzira na kojem stadionu igra.

No, u derbiju opet promjene, lutanja i mučenje. Epilog? Umjesto da se riješe jednog konkurenta za naslov, “modri” su vratili Hajduk u igru a pomogli i Osijeku koji ovisi sam o sebi. Dakle, ako Osijek tuče sve do kraja - naslov ide u Gradski vrt!

U nekim prošlim vremenima, Kopić bi još sinoć ostao s one strane Svetog Roka. Ne bi niti ušao u autobus koji je šofer Amalijo dovezao do Maksimira u sitnim jutarnjim satima četvrtka. Ipak, kasno sinoć u eter je gurnuta informacija kako se ovoga puta neće lomiti preko koljena. Uzeli su si u Maksimiru malo vremena da prespavaju i razmisle o sljedećem potezu, svjesni kako on mora biti kirurški precizno odrađen. Jer, puno toga je na kocki. U slučaju da Dinamo ne bude prvak, posljedice po klub iz Maksimira bit će dalekosežne, a pitanje je koliko se vladajuća garnitura za to pripremila. Malo prije podneva u četvrtak, Germanijak je iz pouzdanih izvora saznao da je Željko Kopić smijenjen.

Tko će ga naslijediti? Odmah nakon kraja derbija počelo lomiti Sergeja Jakirovića da preuzme Dinamo i prije nego se itko nadao. Iako, ovo “lomiti” shvatite uvjetno jer kod trofejnog trenera Zrinjskog nema nikakve dvojbe oko preuzimanja klupe Dinama. Eventualan problem mogao bi biti kod njegovih aktualnih poslodavaca. Kako oni gledaju na činjenicu da bi Zrinjski mogao ostati bez trenera nakon što su i teoretski potvrdili naslov prvaka BiH. Ono što je svakako adut Dinama jest da je situacija puno jasnija nego što je bila na zimu kada je Jakir bio opcija da zamjeni Krznara.

Tada je trebalo osvojiti naslov sa Zrinjskim i vodeći ljudi kluba iz Mostara nisu blagonaklono gledali na opciju da izgube trenera koji je sve impresionirao svojim radom, znanjem i predanošću. Međutim, Jakirović je u međuvremenu osvojio naslov i sada ga baš ništa ne sprečava da preuzme Dinamo. I osvoji dva naslova u istoj sezoni!

Naravno, Jakirović bi to htio napraviti na jedan džentlmenski način s obzirom na to da je Zrinjski stao iza njega kada je trebalo i omogućilo mu da stigne do svog prvog trenerskog trofeja. U slučaju da se procijeni kako će ga se čekati do kraja prvenstva, onda je vd funkcija trebala pripasti Damiru Krznaru koji se parkirao u B momčad. Međutim, kako Germanijak također saznaje iz pouzdanih izvora, Krznar je odbio, nije pristao na taj stres koji nose tih pet utakmica do kraja prvenstva, koliki god vojnik kluba bio.



Tagovi

GNK DinamoŽeljko KopićSergej Jakirović

Ostale Vijesti