Kopenhagen pomeo Basaksehir, Šahtar uništio Wolfsburg u završnici utakmice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.08.20. | 21:00

Vratile su nam se europske utakmice...

 

Napokon nam su nam se vratile europske utakmice. Danas je na rasporedu četiri utakmice osmine finala Europa lige, a u prvom terminu smo gledali dva dvoboja.

Kopenhagen je na svom terenu pomeo turski Basaksehir rezultatom 3:0 te su tako nadoknadili minus iz prve utakmice 0:1 te se plasirali među osam najboljih.

U prvom poluvremenu smo gledali dominaciju gostiju u posjedu lopte, no aktualni turski prvak nije uspijevao biti konkretan pram naprijed. Domaćini su u ranoj fazi stigli do pogotka, koji im je dao krila i sigurnost. U 4. minuti Varela je primio loptu na desnoj strani te ubacio centaršut na drugu vratnicu gdje se sjajno snalazi Wind i glavom posprema loptu iza nemoćnog Gunoka.

 

 

Do kraja prvog dijela smo vidjelu još po jednu priliku s obje strane, no Jensen i Višća nisu bili dovoljno koncentrirani te se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Na početku drugog poluvremena, točnije u 52. minuti domaćini dobivaju sjajnu priliku iz kaznenog udarca za povećanje vodstva. Biel je podvaljivao loptu u šesnaestercu gostiju, no pogađa Topala u ruku i sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Wind je preuzeo odgovornost i matirao Gunoka za 2:0.

 

 

U 62. minuti Kopenhagen dolazi do trećeg gola i praktički rješava pitanje putnika u četvrtfinale. Junak domaćih Wind je sjajno ostavio loptu Falku na sredini terena, a veznjak se sjurio do kaznenog prostora i preciznim udarcem zabio za 3:0 i stavio točku na i.

 

 

Do kraja susreta smo vidjeli tek po šansu s obje strane, no rezultat se nije mijenjao te je Kopenhagen pomalo iznenađujuće izborio četvrtfinale Europa lige.

Dodajmo da je Mudradžija za pobjednike igrao do 54. minute, dok je Karlo Bartolec ušao u 84. minuti umjesto strijelca Falka.

U drugoj utakmice Šahtar je u samoj završnici utrpao Wolfsburgu tri gola te je ukupnim rezultatom 5:1 prošao u četvrtfinale.

Gledali smo solidnu utakmicu u kojoj su Ukrajinci od samog početka bili kvalitetnija momčad. Gostima se najveća nada otvorila kad je Khocholava u 68. minuti zaradio izravan crveni karton zbog rušenja Santosa Sa. No, nije Wolfsburg dugo igrao s igračem više jer samo dvije minute kasnije Brooks radi glupost na sredini terena te ruši protivnika i zarađuje drugi žuti karton.

 

 

 

 

Kad su svi pomislili da će utakmica završiti neriješeno, gosti su dali sve karte u napad, što su Ukrajinci iskoristili te im uvalili čak tri gola. Morales je zabio u 89. i 93. minuti, a Solomon u 91. minuti.

 

 

 

 

 

 

Dodajmo kako je Pongračić za poražene odigrao cijeli susret, a Brekalo do 76. minute.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Valentyn Ogirenko/Reuters)

 


Tagovi

Karlo BartolecRobert MudražijaMarin PongračićJosip Brekalo

Ostale Vijesti