Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Moubandje za Germanijak: U Zagrebu mi je sjajno, ali ja želim igrati

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 11:16

Povratak u Maksimir nakon jako dobre sezone u Turskoj.

Povremeni švicarski reprezentativac Francois Moubandje podcrtan je u bilježnici Damira Krznara kao rješenje za lijevu stranu obrane Dinama u sljedećoj sezoni. Nakon što je odradio posudu u turskom Alanyasporu (39 utakmica), popularni Mouba bi se 11. lipnja trebao pojaviti na pripremama Dinama za novu sezonu.

„Znam da je okupljanje u Maksimiru, čekam da mi agent javi kakva je situacija“, javio se Moubandje s odmora.

Kaže da je zadovoljan sezonom iza sebe, da je bio standardni prvotimac i da je to nešto što želi prakticirati i u sljedećoj sezoni. Zato je valjda ovaj dodatak „čekam da mi agent javi“.

„Ja sam se u Zagrebu sjajno osjećao. Ljudi su odlični, grad je super a organizacija kluba je na jednoj visokoj europskoj razini. Ono što me mučilo jest nedostatak minutaže. Može igrač imati sve na svijetu, ako ne igra nije zadovoljan“, jasno poručuje Moubandje koji očito želi garanciju da će dobiti priliku na svojoj poziciji. 

No, prema našim saznanjima to ne bi trebao biti problem jer ga u Dinamu vide kao prvi izbor za tu deficitarnu poziciju, dok bi Daniel Štefulj trebao biti druga opcija dok se ne privikne na sustav Dinama. Uostalom, Štefulj je puno mlađi od Moubandjea i mora čekati svoj red. 

No, isto tako je pitanje i Marina Leovca koji je bez razloga gurnut u stranu u posljednjoj sezoni. To je izostalo i korektnosti prema tom poštenom mladiću jer je u međuvremenu imao dvije ozbiljne ponude (Turska i Rusija), ali klub je tada spustio rampu. Uostalom, upravo je Alanyaspor bio zainteresiran za Leovca da bi umjesto njega u Tursku otišao Moubandje

Leovac ima ugovor još godinu dana i pitanje je kako će se rasplesti njegova situacija.

Piše: Alen Lesički


Tagovi

Jacques Francois MoubandjeDinamo ZagrebAlanyasporturska nogometna ligaSuper LigHNLnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti