Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

KOMENTAR: “Umjesto na SP, Rebić će igrati tradicionalnu utakmicu na dnu “Modrog jezera". Ako ga budu htjeli”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.07.21. | 09:52

Rebić si je zatvorio vrata reprezentacije dokle god je Zlatko Dalić izbornik. I to je jedino normalno.

Bio je to klasični udarac ispod pojasa i to u trenutku i od onoga od koga se najmanje nadaš. Jer kritike Zlatku Daliću tijekom Eura išle su ponajviše u smjeru forsiranja Ante Rebića. Ako već nije imao prostora na svojoj prirodnoj poziciji, Dalić ga je gurnuo u špicu iako je na tom mjestu imao dva klasična centarfora Petkovića i Budimira.

Vjerojatno je puno igrača iz reprezentacije koji bi mali štogod za reći nakon ovog Eura, ali svi su se svrstali pod hashtag #obitelj, uspješnicu HNS-ova PR-a još tamo od Rusije.

Svi osim Rebića koji je imao nešto za reći, pa to pustio na mreže i brže bolje izbrisao. Bude to tako kada je jezik brži od pameti. Čekali smo neku objavu kako je Rebiću hakiran Instagram. Tu sitnu laž PR-ovaca u koju ionako nitko nikada ne vjeruje, ali je barem kakav takav argument kada želiš prijeći preko nečega…

Nismo je dočekali.

Potom smo okrenuli nekoliko “insajdera” u reprezentaciji da saznamo jel’ se dogodilo nešto između Dalića i Rebića a da je to skriveno od očiju javnosti a što bi moglo biti eventualan razlog za takvu reakciju.

Nismo saznali.

Ante Rebić ima pravo na svoj stav. Dugo je u reprezentaciji, jedan je od ikona velikog ljeta 2018., i nitko nema problem s time da izađe iz okvira uobičajenih izjava i oplete malo. I to bi možda bili produktivno u svrhu stvaranja pozitivnog ozračja. U stilu: "Ajmo si svi skupa reći što nas ide, pa idemo dalje".

Međutim, njegove mete a pogotovo rječnik su ispod razine elemntarne pristojsnosti. Jednostavno, ne ujedaš ruku koja te hrani. A činjenica jest da je Dalić bio njegov veliki zagovornik i gurao ga kada ga nitko ne bi gurao. I na uštrb rezultata, kvalitete igre te u konačnici i na uštrb samoga sebe.

Okidač za Rebinu reakciju vjerojatno je bila rečenica: “Neki su potrošili sve kredite”. I znakovito je da se Rebić pronašao u toj rečenici. Zašto? Pa to je valjda svima jasno s obzirom na to da je turnir odigrao za zaborav. No, kada imate o sebi sliku da ste bogom dani, a realnost sugerira da to ipak nije baš tako, onda se događaju ovakve konfuzije.

Hrvatska već u rujnu nastavlja bitku za SP koji se sljedeće godine igra u Katru. Ide se na Rusiju sa Zlatkom Dalićem na klupi jer je on to zaslužio. I bez Ante Rebića jer je isto tako to zaslužio. Da ga nakon ovoga Dalić pozove, pljunuo bi na samoga sebe. I što bi uostalom mogao očekivati od igrača kojem je čuvao leđa a ovaj ga izvrijeđao?

I onda je sasvim logično kako će Rebić umjesto kvalifikacija za SP igrati tradicionalne utakmice na dnu Modrog jezera. Ako će i tamo imati svoje mjesto…

Na kraju, Dalić nije bio jedini koji je “popio” Rebićev koktel mudrosti. Obrecnuo se i na Antona Samovojsku koji je činjenično točno, kirurški precizno, detektirao da je Reba mijenjao kopačke kada to nije trebao. I na Roberta Prosinečkog što je već druga dimenzija.

Zapravo, umjesto zaključka najbolje se poslužiti citatom jednog od kolege koji će sve reći o ovoj temi:

“Kada Robert Prosinečki komentira tvoje igre, jedino što trebaš reći jest: Hvala vam što me gledate i što se mogu hvaliti da se bavim istim sportom kao Vi…”

Pametnom dosta.


Tagovi

Ante RebićZlatko DalićEuro 2021

Ostale Vijesti