Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Kome je ovo trebalo? Dinamo do 'pet od pet' u užasnim uvjetima, Petković demonstrativno napustio teren, debitirao Ogiwara

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 17.01.24. | 14:00

Dinamo je protiv najjačeg suparnika, Slaska (3-2) na pripremama upisao i petu pobjedu

Trebala je biti prava ‘generalka’, poljski lider Slask bio je idealan protivnik za kraj priprema, najjača provjera dosad. Međutim, utakmica u Rovinju pretvorila se u hrvanje u blatu, kiša je padala cijeli dan, umjesto travnjaka igralo se u kaljuži, malo je tu bilo pravog nogometa. Dobro, Dinamo u prvom proljetnom kolu čeka zaostala utakmica u Kranjčevićevoj, također po teškom terenu, ali ovo u Rovinju bilo je na granici regularnosti. Da je bila u pitanju službena utakmica teško da bi se igrala. Ipak, piše se pobjeda, peta u pet utakmica na pripremama, slavili su Modri 3-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović poslao je na teren najjače snage, momčad koja će, vjerojatno, istrčati I protiv Lokomotive. Ako se nitko nije ozlijedio. A možda jest, Bruno Petković. Naime, nakon što je u toj kaljuži izgubio jednu loptu na centru u 51.minuti, Petković je ljutito, sam izišao iz igre, pritom, također ljutito, nešto I prokomentirao. Otišao je odmah u svlačionicu, činilo se da I malo šepa. Vidjet ćemo što kaže trener Jakirović, što kažu liječnici, je li Petković bio samo iziritiran terenom I uvjetima ili je posrijedi ipak neka ozljeda. Čini se, prema prvim informacijama da nije ništa, samo ljutnja! Često su Dinamovi igrači igrali loptom uz psovke, često je lopta zastajala u blatu I remetila koncepciju I svaku kombinatoriku. Istina, Dinamo nije odustao od svojeg stila, presinga, reposjeda I napadačke igre, ali malo se zaključaka može izvući iz ovakve utakmice.

Poljaci su, recimo, imali priliku već u prvoj minuti. Ristovski je vraćao loptu, ona je stala, uzeo ju je Exsposito I bio sam pred Zagorcem. No, Dinamov vratar odlično je obranio. Zaustavio je Dinamov golman I pokušaj Olsena. Imali su Modri problema pogotovo u zadnjoj liniji, kao da je blato tamo bilo najdublje I teško je bilo kontrolirati dodavanja. Imao je Exsposito još jednu priliku iz kontre, nije uspio zabiti. Dinamo je, pritom, dominirao posjedom (ako se to može tako zvati), najbolje su se snalazili Hoxha I Perković, MIšić je proigravao igrače dugim loptama, a onda je čitava momčad pritiskala obranu Poljaka I tako pokušala doći do pogotka. Prvi je pucao Mišić s 20 metara, a nešto kasnije Modri su poveli. Hoxha je uspio proći po lijevoj strani, odigrati povratnu loptu za Ademija, njegov udarac vratar je skrenuo u korner. Mišić je ubacio a odlični Perković glavom zabio za vodstvo. Već u idućoj akciji, Perković je spasio svoju mrežu, Olsen je imao zicer, Perković uklizao u zadnji tren I blokirao udarac. Odlična partija Perkovića! Ipak, Slask je izjednačio. Duga lopta, koja je u blatu ubrzala umjesto usporila, prevarila Mišića I Thephilea. Exsposito je ostao jedan na jedan i zabio za 1-1.

No, remi je trajao svega minute i pol. Ademi je bio strijelac, iskosa s desne strane pogodio je suprotan kut, no, da poluvrijeme na završi Dinamovim vodstvom, pobrinula se opet zadnja linija. Theophile je, u normalnim uvjetima logično, htio proigrati Mišića, opet je lopta zastala, robusni Exsposito uspio ju je uzeti prije Mišića. Vratio je asistenciju Nuhuelu, koji je probio Zagorca.

U nastavku je poljski trener na teren poslao novih 11 igrača, njima je ovo prva pripremna utakmica, Jakirović je na terenu prvih 11 držao do 70.minute. S izuzetkom Petkovića. Imao je Slask prvu priliku za vodstvo, Klimala je išao sam prema Zagorcu, ali Dinamov vratar iskoristio je blato i bio je spretniji, pokupio je loptu. Brodić je, dakle, zamijenio ljutitog Petkovića i već nakon tri minute zabio za novo vodstvo. Ovaj put s bijele točke. Ristovski je bio u šansi, naravno, lopta nije došla do gola zbog blata, ali je netko od poljskih braniča uklizao i srušio Ristovskog. Brodić je pogodio kazneni udarac.

U zadnjih pola sata nogometa je bilo sve manje, puno napucavanja i uklizavanja, Dinamo je zadržao prednost. Spomenimo da je 20-ak minuta dobio I novi Japanac Takuya Ogiwara, vidjeli smo jedan centaršut, više od toga nije se niti moglo vidjeti. Kako li je tek bilo njemu doći iz Japana I debitirati na ovakvom terenu!?


DINAMO - SLASK 3-2

Rovinj. Igralište: Valbruna. Bez gledatelja. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka).

DINAMO: Zagorac - Ristovski (od 70. Ogiwara), Živković, Theophile, Perković - Ademi, Mišić (od 70.Sučić) - Kaneko (od 70.Halilović), Baturina (od 70.Bulat), Hoxha - Petković (od 53. Brodić). Trener: Sergej Jakirović.

SLASK - prvih 45 minuta: Leszczynski - Konczkoswki, Petkov, Bejger, Janasik - Olsen, Pokorny, Schwarz - Nahuel, Exposito, Samiec; još su igrali: Trelowski, Paluszek, Klimala, Mustafić, Swedzik, Lukasik, Ince, Rzuchowski, Glogowski, Tudruj, Matsenko, Bozinov, Petrov, Pena. Trener: Jaciek Magiera.

Strijelci: 1-0 - Perković (23., Mišić), 1-1 - Exspoito (27, Nahuel), 2-1 - Ademi (29.), 2-2 - Nuhueč (44., Exsposito), 3-2 - Brodić (56., 11m)



Tagovi

GNK DinamoSlask WroclawSergej Jakirović

Ostale Vijesti