Action Images
Action Images

Dinamova nova meta na lijevom krilu: Modri pokušavaju dovesti Engleza iz Fenrbahcea!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.01.24. | 13:45

Bivši igrač Liverpoola i Rangersa nije se najbolje snašao u Turskoj, ali Dinamo ima velike konkurente u Engleskoj i na Bliskom Istoku

Da je Josip Brekalo sve dalje od Dinama nije tajna, iako u Maksimiru vjeruju da postoji još nešto šanse da se on ukaže u Dinamovom dresu. No, istovremeno Modri rade na alternativama, htio bi Sergej Jakirović još jedno lijevo krilo nakon dolaska Arbera Hoxhe. U srijedu se u eteru pojavilo jedno ime, proširila se vijest društvenim mrežama, a mi smo provjerili i s više strana saznali da se doista nešto kuha; Dinamo je, dakle, zainteresiran za Ryana Kenta (27), lijevo krilo Fenerbahcea.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

On je Englez, nekad igrač Liverpoola u kojemu se nije naigrao pa je 2019. za 7,2 milijuna eura otišao u Glasgow Rangerse. Tamo je ostavio trag, u četiri godine skupio je preko 130 nastupa, zabio 22 gola, a ljetos je kao slobodan igrač otišao u Fenerbahce. Međutim, u turskom velikanu, u momčadi Dominika Livakovića, nije se naigrao, upisao je 15 utakmica, ali samo 634 minute, zabio tek jedan pogodak, s time da je zadnju utakmicu odigrao još 12.studenoga, nakon toga nije bio u momčadi. Fenerbahce ga je ove zime stavio na transfer-listu, on želi otići, što su u Maksimiru saznali i rade na njegovom dovođenju.

Međutim, već se zna da je to vrlo teška misija i da je dolazak Kenta u Maksimir teško izvediv. Naime, Dinamo bi ga želio na posudbu s pravom otkupa, kao i Brekala, a Turci za njega već imaju nekoliko konkretnih ponuda. Navodno je jedna, teška četiri milijuna eura, stigla iz Saudijske Arabije od njegova bivšeg trenera Stevena Gerrarda, koji je na klupi Al-Etiffaqa, a druga, od oko 2,5 milijuna eura iz engleskog Hull Cityja. Dinamo tim svotama ne može parirati, no, u Maksimir će ipak pokušati nagovoriti Kenta i Fenerbahce na ovu opciju. Pa ga na ljeto otkupiti, ako se pokaže dobrim. Jakirović drži da Dinamo treba dovoditi samo igrače, koji bi odmah bili pojačanje za prvih 11, Kenta očito smatraju takvom opcijom, iako je, naravno, upitno koliko bi mu vremena trebalo da se prilagodi, da uđe u formu i da doista bude pojačanje. Vidjet ćemo kako će se ta priča razvijati idućih dana, možda nema puno izgleda da se posao završi, ali Kent je, definitivno, na Dinamovu radaru.



Tagovi

Ryan KentGNK DinamoFenerbahçeSergej JakirovićZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti